Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення фінансування ЄДС ЦЗ



Забезпечення фінансування ЄДС ЦЗ здійснюється за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, коштів суб‘єктів господарювання, інших, не заборонених законодавством джерел.

Фінансування робіт із запобігання та ліквідації НС здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Підприємства приватної форми власності ліквідацію НС, що сталася на підприємстві, здійснюють за рахунок власних коштів.

Планування діяльності ЄДС ЦЗ

Діяльність ЄДС ЦЗ здійснюється відповідно до Плану основних заходів ЦЗ України на рік.

Підготовку проекту Плану основних заходів ЦЗ України на рік здійснює ДСНС України.

Діяльність Ф і ТП та їх ланок здійснюється відповідно до Планів основних заходів ЦЗ Ф і ТП та їх ланок на рік, які затверджуються керівниками органів, що створили такі підсистеми і ланки.

Підготовка Планів основних заходів ЦЗ Ф і ТП проводиться з урахуванням заходів Плану основних заходів ЦЗ України на відповідний рік, а планів основних заходів ЦЗ ланок ФіТП з урахуванням заходів Планів основних заходів ЦЗ Ф іТП на відповідний рік.

Функціонування ЄДС ЦЗ та проведення заходів ЦЗ в особливий період здійснюється відповідно до Плану ЦЗ на особливий період. Зазначений план розробляється:

у масштабі України – ДСНС України;

у масштабі галузі (у відповідній сфері цивільного життя) міністерствами та іншими ЦОВВ, які створюють функціональні підсистеми;

у масштабі регіону – відповідним органом влади Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями;

у масштабі міста, району, району у місті – районними державними адміністраціями, виконавчими органами міських рад;

у масштабі об‘єкту, який продовжує роботу у воєнний час та віднесений до відповідної категорії з ЦЗ, - адміністрацією об‘єкта.


Заключна частина (слайд 11).

Висновки:

Цивільний захист населення і територій вимагає на сучасному етапі вирішення системних задач, взаємодії та координації дій функціональних та територіальних підсистем, які є складовими ЄДС ЦЗ.

Організаційно-структурна побудова ЄДС ЦЗ реалізується на базі функціонально-територіального принципу, в якому закладені чіткі механізми управління заходами запобігання, реагування на НС та ліквідації їх наслідків.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 391 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...