Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка безпеки при експлуатації внутріцехового транспорту



Ділянки набігання стрічки на барабани стрічкових конвеєрів варто обгороджувати. Усі стрічкові конвеєри повинні бути обладнані так називаним тросовим захистом, принцип роботи якої полягає в наступному. Уздовж усього конвеєра, переважно поблизу від його металоконструкції, протягають тонкий трос, кінці якого зв'язані з вимикачем приводу конвеєра. У випадку небезпеки (влучення в конвеєр одягу, що рухається, і ін.) при легкому натисканні на трос рукою конвеєр зупиняється.

Стрічки конвеєра повинні закриватися пилозахисним кожухом і постачені вентиляцією, що відсмоктує. На похилих пластинчастих конвеєрах і елеваторах необхідно вловлювач стрічки для випадку її обриву.

Переходити через конвеєри потрібно тільки по спеціальних містках. Відстань від підлоги до стелі галереї повинне бути не менш 1,9 м. Уздовж конвеєрів необхідно споруджувати прохідні галереї шириною не менш 1 м. Підлога прохідної галереї необхідно виконувати з рифленого чи перфорованого листа. Вантажі натяжних станцій конвеєрів повинні мати огородження.

Проходи під підвісними конвеєрами в місцях руху транспорту і людей варто піднімати на висоту 2,5 м від рівня підлоги й обгороджувати захисною сіткою.

Для обслуговування приводної частини елеваторів і інших транспортних пристроїв у випадках установки їх вище 1,5 м від рівня підлоги необхідна площадка з бар'єром і сходами з поруч. Ширина з проходів на площадці повинна бути не менш 8 м, висота від рівня підлоги площадки до стелі - не менш 1,9 м.

Забороняється проводити збирання, чищення, змазування й інші види обслуговування і ремонту при працюючих механізмах підйомно-транспортних пристроїв.

Обслуговуючий і ремонтний персонал повинний строго стежити за справністю блокувань і сигналізацією; забороняється включати в роботу механізми в несправному стані.

Усі резервуари апаратів пневмотранспорту варто випробувати на підвищений тиск відповідно до діючого правилами іспиту судин під тиском. Трубопроводи, що ведуть до резервуарів, повинне бути постачені манометрами. Фільтри, встановлені в системах пневмотранспорту, необхідно періодично очищати і стежити за їхньою справністю.

Монтаж і технічний стан мостових і консольно-поворотних електричних кранів і електроталей повинні відповідати діючим правилам Держміськтехнагляду. Персонал, що обслуговує і керуючий електричними кранами, повинний бути навчений по затверджених програмах і атестований, а також проходити періодичну перевірку знань.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...