Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика рахунків для обліку доходів та фінансових результатів



Для узагальнення інформації про доходи від реалізації призначено рахунок 70 «Доходи від реалізації». За кредитом субрахунків рахунка 70 відображається збільшення (отримання) доходу, за дебетом — сума непрямих податків (акцизного збору, податку на додану вартість та інших непрямих податків, передбачених чинним законодавством), що підлягають сплаті до бюджету; результат операцій перестрахування; результат зміни резервів незароблених премій (в страхових організаціях) і списання в порядку закриття на рахунок 79 Фінансові результати».

Інші операційні доходи обліковуються на рахунку 71 «Інший операційний дохід». За кредитом рахунка 71 «Інший операційний дохід» відображається збільшення (отримання) доходу, за дебетом — суми непрямих податків і списання в порядку закриття на рахунок 79 «Фінансові результати».

Доходи від участі в капіталі обліковуються на рахунку 72 «Доходи від участі в капіталі». Рахунок призначено для узагальнення інформації про доходи від інвестицій, які здійснені в асоційовані, дочірні чи спільні підприємства і облік яких ведеться за методом участі в капіталі. За кредитом відображається збільшення (отримання) доходу, за дебетом — списання в порядку закриття на рахунок 79 «Фінансові результати».

Для узагальнення інформації про доходи, які отримані в процесі фінансової діяльності, використовується рахунок 73 «Інші фінансові доходи». Рахунок призначено для обліку доходів, що виникають в процесі фінансової діяльності підприємства, зокрема дивідендів, відсотків та інших доходів від фінансової діяльності, які не враховуються на рахунку 72 «Доходи від участі в капіталі». За кредитом рахунка відображається визнана сума доходу, за дебетом — списання кредитового обороту на рахунок 79 «Фінансові результати».

Інші доходи обліковуються на рахунку 74 «Інші доходи». За кредитом рахунка 74 «Інші доходи» відображається збільшення (отримання) доходів, за дебетом — суми непрямих податків і списання в порядку закриття на рахунок 79 «Фінансові результати». Рахунок призначено для обліку доходів, що виникають у процесі звичайної діяльності, але не пов’язані з операційною і фінансовою діяльністю підприємства.

Для відображення доходів, які виникли внаслідок надзвичайних подій, призначено рахунок 75 «Надзвичайні доходи». За кредитом рахунка відображаються суми визнаних відшкодувань, зокрема від страхових компаній, втрат від надзвичайних подій, за дебетом — списання в порядку закриття на рахунок 79 «Фінансові результати».





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 914 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...