Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 8. Облік витрат діяльності



ПЛАН

Облік витрат іншої звичайної діяльності

Облік витрат на запобігання надзвичайним подіям та ліквідацію їх наслідків

Облік належної до сплати за даними бухгалтерського обліку суми податку на прибуток від звичайної діяльності та надзвичайних подій

Актуальність теми:

Тема розкриває сутність витрат діяльності, основні методологічні підходи з організації та ведення обліку собівартості реалізованої продукції, операційних витрат, інших витрат звичайної діяльності, витрат від надзвичайної діяльності, а також порядок обчислення суми податку на прибуток (за даними бухгалтерського обліку).

Навчальні цілі:

Повинні знати: характеристику об’єктів, що обліковуються на рахунках витрат, номенклатуру статей загальновиробничих, адміністративних, збутових та інших операційних витрат, документальне оформлення формування та списання витрат підприємства.

Повинні вміти: складати кореспонденцію рахунків з обліку витрат діяльності, визначати суму витрат звітного періоду та відображати інформацію про витрати у фінансовій звітності.

Рекомендована література:

Лень В.С., Гливенко В.В. Бухгалтерський облік в Україні: основи та практика: 3-тє видання. Навчальний посібник.- К.: Центр учбової літератури, 2008. – 608с., с. 282-290.

2. Фінансовий облік. Навч. посібник./За ред. В.К Орлової, М.С. Орлів – 2-ге вид., доп. і перероб. – К: Центр учбової літератури, 2010. – 510.с., с. 325-335.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...