Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 3.3



Після розлучення Ольга М-ко більш як 5 років не ставила питання про стягнення з колишнього чоловіка Віктора аліментів на утримання їхньої малолітньої дочки, оскільки мала високооплачувану роботу і не потребувала матеріальної допомоги. Однак, у 2009 році, після ліквідації організації, в якій вона працювала, О.М-ко стала безробітною і попросила колишнього чоловіка виплачувати їй 500грн. на утримання дитини.

В.М-ко протягом декількох місяців під різними приводами ухилявся від вирішення цього питання, а згодом прямо відмовився укласти договір про виплату аліментів у добровільному порядку. На заяву колишньої дружини звернутися до суду він також не відреагував, заявивши, що їй необхідно було подати відповідну позовну заяву протягом року після розлучення, а тепер вона не буде розглянута у зв'язку із пропуском строків позовної давності.

Проаналізуйте наведену ситуацію. Чи пропущені у даній ситуації строки позовної давності?

ТЕМА 4

ЗДІЙСНЕННЯ СІМЕЙНИХ ПРАВ ТА ВИКОНАННЯ СІМЕЙНИХ ОБОВ’ЯЗКІВ. ЗАХИСТ СІМЕЙНИХ ПРАВ

Питання для самоконтролю

1. Здійснення сімейних прав.

2. Виконання сімейних обов’язків.

3. Форми та способи захисту сімейних прав та інтересів.

4. Відповідальність у сімейному праві.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...