Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

V. Завдання. Поліграфічна промисловість – одна з небагатьох галузей, які сьогодні стабільно розвиваються в нашій країні



Поліграфічна промисловість – одна з небагатьох галузей, які сьогодні стабільно розвиваються в нашій країні. До поліграфії звертається все більше людей, які шукають найраціональніші сучасні методи розмноження інформації– від однокольорових бланків і листівок до багатобарвних журналів, буклетів, проспектів, листівок і іншої високоякісної поліграфічної продукції.

ТОВ «Вірксам» існує на українському ринку протягом 6 років. Фірма займається виробництвом і реалізацією поліграфічної продукції. Вірксам – це типографія, оснащена сучасною технікою, потужною науковою базою і універсальними можливостями, яка випускає тисячі екземплярів високоякісної рекламної продукції та видання для різних вікових груп населення. Послугами ПП “Вірксам” користуються багато підприємств різних галузей, серед яких підприємства фармацевтичної, харчової промисловості та інші.

Підприємство розпочало свою діяльність з видавництва галузевих довідників підприємств міста Черкаси та України. З часом почало розширювати свою діяльність.

Підприємство має 6 стратегічних груп продукції: міджеві продукція (візитки, запрошення, логотипи) (А); представницька (буклети, календарі) (В); рекламна продукція (флаера, наклейки, візитівки) (С); сувенірна продукція (нанесення на ручки, чашки) (D); інформаційна продукція (журнальна та книжна продукція) (Е); газетна продукція (І).

Стратегічні групи А і В діють на перспективних ринках збуту та займають невелику ринкову частку. Стратегічні групи С і D мають стійкі ринкові позиції, при цьому спостерігаються тенденції до зниження темпів росту ринку. Стратегічні групи Е і І діють на перспективних ринках збуту, при цьому група І має значну частку ринку, а товар Е займає менш стійкі позиції.

У цілому ринкове положення ТОВ «Вірксам» можна охарактеризувати як задовільне і перспективне.

В таблиці представлено основні показники для подальшого аналізу.

Характеристика продукції та ринків збуту

Показники Види продукції
A B C D E I
Частка ринку, %            
Темпи зростання ринку, %     -3 -5    
Частка ринку основного конкурента, %            
Відносна частка ринку, %            

Відповідно до ситуаціїта інформації,опублікованої в спеціалізованих газетах та журналах, виконати завдання за нижченаведеною структурою:

1. Здійснити загальний аналіз макросередовища підприємства.

2. Здійснити аналіз середовища підприємства за методикою структурного аналізу п’яти конкурентних сил М. Портера.

3. Здійснити SWOT-аналіз.

4. Сформулювати місію та стратегічні цілі підприємства.

5. Сформулювати загальну стратегію за допомогою матриці БКГ.

6. Сформулювати загальну стратегію за допомогою матриці портфеля продуктів McKinsey-GE.

7. Сформулювати загальну стратегію, виходячи із стадії життєвого циклу продуктів.

8. Обґрунтувати конкурентні стратегії для кожного продукту підприємства.

$ При виконанні завдання необхідно в повній мірі використовувати методичний апарат курсу, надавати наукове обґрунтування висновків та рекомендацій.

У разі відсутності певної інформації для дослідження, варто зробити власні припущення та прогнози.


Варіант 10

І. Теоретичні питання

1. Декомпонування корпоративної стратегії як процес розподілу в часі завдань стратегічного плану.

2. Методика визначення загроз і можливостей зовнішнього середовища.

ІІ. Дати визначення

1. Стратегічна група конкурентів.

2. Стратегічний баланс.

IІІ. Розкрити зміст стратегій

1. Стратегія інноваційної діяльності.

2. Стратегія новачка.

IV. Ситуація

Вибір стратегії синергізму в готельному бізнесі м. Києва

АТ «Готель «Україна» розташовано в центрі Києва. Це респектабельний готель зі своїми традиціями.

Біля майдану Незалежності розташовано сучасний «Президентський готель» із першокласним обслуговуванням. Готель надає індивідуальні послуги. Там є цілодобові чергування покоївки та щоденне прибирання кімнати, мінеральна вода в пляшках «Миргородська» в кожній кімнаті, особливе мило, свіжі квіти.

У Києві є ціла мережа недорогих мотелів «Старий млин», яка має найшвидший темп розширення. Мотелі не мають ресторанів, конференц-холів чи банкетних залів. Кімнати зручні і чисті, телефон працює цілодобово. У мотелях сприяють створенню домашньої атмосфери.

@ 1. В якій із двох можливих стратегій виникає ефект синергізму?

а) Якщо готель «Україна» з 12 млн. грн. річного доходу зливається з готелем «Президентський» із річним доходом 8 млн. грн., загальний доход складає 25 млн. грн.

б) Якщо готель «Україна» зливається з мережею мотелів «Старий млин» з річним доходом 15 млн. грн., річний доход очікується рівня 26 млн. грн.

2. Визначте фактори конкурентних переваг АТ «Готель «Україна».

3. Чи можливе запровадження стратегії «туристичного маркетингу» в готелі «Україна»?





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...