Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання лабораторної роботи. 1. Добудьте гідроксид мангану(II), випробуйте його відношення до кислоти та лугу



1. Добудьте гідроксид мангану(II), випробуйте його відношення до кислоти та лугу. Зробіть висновок про хімічний характер цієї сполуки.

2. За допомогою рН-метра виміряйте та поясніть значення рН розчину солі мангану(II).

3. Добудьте гідроксид мангану(II) та помістіть його на фільтрувальний папір. Що відбувається з речовиною на повітрі? Чому?

4. Добудьте гідроксид мангану(II), додайте до нього надлишок лугу та бромну воду. Які властивості виявляє гідроксид мангану(II) у цій реакції?

5. До оксиду мангану(IV) додайте концентровану соляну кислоту, суміш підігрійте (витяжна шафа!). Який газ утворюється у цій реакції, як це довести? Які властивості виявляє MnO2 у цій реакції?

6. Нагрівайте суміш оксиду мангану(IV), нітрату калію та гідроксиду калію до розплавлення та повної зміни кольору розплаву. Які властивості виявляє MnO2 у цій реакції?

7. Прожарте у пробірці кристалічний перманганат калію. Після завершення реакції твердий залишок перенесіть у стаканчик з 2-3 мл води. Які речовини обумовлюють колір розчину, чому колір розчину змінюється при розведенні розчину?

8. Прожарте у пробірці кристалічний перманганат калію. Після охолодження залишок перенесіть у розведений розчин лугу. Яка речовина забарвлює розчин? Що відбувається при додаванні хлорної води?

9. Вивчіть взаємодію перманганату калію з розчином сульфіту натрію у кислому, нейтральному та лужному середовищах. Чому продукти реакцій мають різний колір у різних середовищах?

10. Вивчіть взаємодію розчину перманганату калію у кислому середовищі з розчинами: а) йодиду калію, б) сульфату феруму(II).





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...