Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додержання законодавства службовими особами органів внутрішніх справ у місцях тримання затриманих. Перевірка повноти здійснення відомчого контролю



Робота працівників органів внутрішніх справ повинна ґрунтуватися на неухильному додержанні вимог Конституції України, Законів України «Про міліцію», «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз», адміністративного, кримінально-процесуального та іншого законодавства. У зв’язку з цим у ході перевірок необхідно звертати увагу на факти порушень законності, допущених працівниками міліції (умисного приниження людської гідності, спричинення фізичних чи моральних страждань, незаконного застосування спеціальних засобів, фізичного впливу, тримання осіб у непристосованих для цього приміщеннях).

Прокурор у ході перевірки також повинен вивчити стан відомчого ко­н­тролю з боку територіальних управлінь та відділів МВС України на місцях, звернути особливу увагу на ефективність перевірок із зазначених питань, реагування на виявлені факти порушень, вжиття відповідних заходів та здійснення контролю за їх виконанням.

Прокурору слід звертати увагу на результати останніх виїздів до кімнат для затриманих та доставлених чергових частин органів внутрішніх справ, які здійснювалися постійно діючими мобільними групами з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Організаційні засади діяльності цих формувань регламентовано Законом України «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» від 19.06.2003, а також наказом МВС України від 31.08.2006 № 894 «Про організацію діяльності постійно діючих мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ».

За результатами вивчення наявних матеріалів прокурор виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню службових злочинів, адміністративних правопорушень та дисциплінарних проступків серед працівників органів внутрішніх справ, і приймає відповідні рішення.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...