Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи по енергозбереженню. 3. Білявський Г.О., Падун М.М., Фурдуй Р.С



Література:

3. Білявський Г.О., Падун М.М., Фурдуй Р.С. Основи загальної екології.-К.: Либідь, 1995. с.258-293

4. Білявський Г.О., Фурдуй Р.С., Костіков І.Ю. Основи екології. – К: Либідь, 2004. с.190-213

Погіршення стану більшості екосистем біосфери, істотне зменшення біопродуктивності й біорізноманітності, катастрофічне виснаження ґрунтів і мінеральних ресурсів за небаченої забрудненості поверхні Землі, гідросфери і атмосфери пов’язане з інтенсивним зростанням чисельності населення на планеті та розвитком науково-технічного прогресу. Саме необхідність задоволення дедалі більших потреб людства призвела до гігантського розширення масштабів господарської діяльності, змін у пропорціях світового господарства, у виробничих потужностях, техніці, технологіях, асортименті продукції, виробничому й особистому споживанні. Моделі виробництва і споживання у світі, що зараз склалися, перестали відповідати умовам нормального співіснування людини і природи. Особливо це стосується розвитку паливно енергетичного комплексу. Проблема енергетики завжди булла для людства першочерговою. Вона моде бути прикладом складносты проблем, якы суспыльство маэ вирышувати в процессы розвитку, проблем, безпосередньо повязаних ыз впливом людськоъ дыяльносты на быосферу, з охороною природи.

Після вивчення матеріалу теми Ви повинні знати:

· традиційні палива та традиційні джерела енергії;

· вплив на довкілля ТЕС,ГЕС,АЕС;

· альтернативні джерела енергії;

· джерела екологічної кризи та її вплив на біосферу.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 797 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...