Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 17. Кримiналiстичне дослiдження зброї та слiдiв її застосування



Судова балістика як розділ криміналістики. Об’єкти судової балістики: вогнепальна зброя, боєприпаси, сліди пострілу.

Механізм пострілу і утворення слідів. Види вогнепальної зброї, її кваліфікація. Боєприпаси для вогнепальної зброї. Класифікація слідів пострілу та їх роль у визначенні напрямку, дистанції і місця пострілу, ідентифікації зброї. Правила огляду і фіксації вогнепальної зброї і слідів її застосування.

Виявлення вогнепальної зброї та слідів її застосування при огляді місця події і їх значення в розслідуванні злочину.

Попереднє дослідження вогнепальної зброї, слідів пострілу і використання його результатів в розшуку зброї і підозрюваного. Використання куль і гільз в криміналістичних обліках. Підготовка і призначення балістичної експертизи, її можливості.

Види вибухових речовин (предметів), що використовуються при скоєнні злочинів. Механiзм вибуху i утворення його слiдiв. Виявлення, фiксація слідів вибуху. Вибухово-технічна експертиза та її можливості.

Поняття i класифiкацiя холодної зброї. Виявлення і фiксацiя холодної зброї. Підготовка i призначення кримiналiстичної експертизи холодної зброї.

Діагностичні та ідентифікаційні задачі, які вирішуються судово-балістичною, вибухово-технічною експертизами, експертизою холодної зборї.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...