Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 22. Поняття та види особистих немайнових прав, що забезпечують природне існування фізичної особи



Поняття та види особистих немайнових прав, що забезпечують природне існування фізичної особи.

Право на життя як невід’ємне право фізичної особи. Межі самозахисту життя та здоров’я від протиправних посягань. Умови та порядок проведення медичних, наукових та інших дослідів щодо фізичної особи.

Право на охорону здоров’я. Забезпечення права на охорону здоров’я. Право на медичну допомогу та особливості його реалізації. Право на інформацію про стан свого здоров’я та здоров’я інших осіб. Правова охорона інформації про стан здоров’я особи та інших відомостей, одержаних при медичному обстеженні. Медична таємниця. Інші права особи, яка перебуває на стаціонарному лікуванні.

Лекція 23. Правова характеристика окремих особистих немайнових прав, що забезпечують природне існування фізичної особи

Зміст та забезпечення права на свободу та особисту недоторканість. Випадки обмеження свободи особи, встановлені законом. Правове регулювання відносин у сфері донорства крові, її компонентів, органів та інших анатомічних матеріалів.

Правова характеристика інших особистих немайнових прав, що забезпечують природне існування фізичної особи (право на сім’ю, на опіку або піклування, на безпечне для життя та здоров’я довкілля).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...