Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основи мотивації навчання



Люба дія людини спрямоване на задоволення тих чи інших потреб.

Мотивація – це те що підштовхує людину робити якусь дію у відповідності з потребою, яка виникла. Де які вчені вважають що мотивації розташовуються в їєрархічнії послідовності.

Психолог Маслоу вважав, що найсильнішими є первинні мотивації пов’язані з задоволенням фізіологічних потреб (відчуття голоду, потребу у диханні та т.п.). За Маслоу найбільш потужні потреби, що впливають на дії людини, розташовані в основі піраміди. Після задоволення низшої потреби на перший план виходить нова потреба, яка до цього була менш актуальна.

Для того щоб зрозуміти, що для вас є мотивація навчання, її сила, треба визначити місце потреби в знаннях у загальній ієрархії потреб. Чи можна вважати що потреба у навчанні є первинною мотивацією для студента першокурсника?

На формування потреб та рушійних мотивів людини великий вплив має соціальне оточення, в якій вона знаходиться. Тому мотивацію можна розділити на два блоки: індивідуальні і групові. Індивідуальною мотивацією навчання може бути ваша потреба саморозвитку, отриманні специфічних конкурентоспроможних знань, високооплачуваної майбутньої роботи. Груповою мотивацією навчання може бути приєднання людини до більшості людей, яка має потужні індивідуальні мотиви к навчанню. Може бути і навпаки, якщо більшість людей не має потреби у якісному навчанні, то первинна індивідуальна мотивація людини до навчання може стати вторинною і бути заміщена, наприклад, потребою у розширенні круга спілкування. Мотиви нижнього рівня найпростіші для обєднання та доручення людей у групи.

Основою підвищення ефективності мотивації є концентрування на кінцевій меті, яку хочете досягти, та зберігати відповідність ваших дій до життєвих пріоритетів.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 448 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...