Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система команд. Система команд мікроконтролерів включає до себе 65 команд, що розподіляються на наступні групи:



Система команд мікроконтролерів включає до себе 65 команд, що розподіляються на наступні групи:

Команди переміщення даних (LDA, STA, CLR, LDX, STX...);

Команди передачі керування (JMP, JSR, RTI, переходи по умовах та бітах,...);

Арифметичні команди (ADD, SUB, MUL,...);

Логічні команди (AND, OR, СОМ, NEG,...);

Команди роботи з бітами (BSET, BCLR, зсув,...);

Спеціальні команди (WAIT, STOP, SWI,...).

Команди МС68НС05 виконуються, як правило, за 2... 5 циклів внутрішньої тактової частоти, що складає 1... 2,5 мкс при стандартній внутрішній тактовій частоті 2 МГц.

Мікроконтролери сімейства МС68НС05 використовують вісім режимів адресування: неявна; безпосередня; пряма; розширена; індексна без зсуву; індексна із 8-розрядним зсувом; індексна із 16-розрядним зсувом; відносна.

9.5.2.4. Вбудована пам’ять

Вбудована пам'ять мікроконтролерів сімейства НС05 може включати до себе ПЗП програм (масочний, одноразово програмований, багаторазово програмований з УФ-стиранням, багаторазово програмований з електричним стиранням) та ОЗП даних ємністю до 768 байт.

До карти пам'яті даних включені регістри портів паралельного вводу/виводу (до того ж, як правило, ці адреси однакові для усіх моделей сімейства), а також адреси керуючих регістрів та регістрів периферійних приладів (таймера, послідовного інтерфейсу тощо). Область завантажувального ПЗП є масочною і дозволяє здійснювати “самозавантаження” даних до вбудованої пам'яті (включаючи програмування ППЗП) через паралельні або послідовні порти. Нарешті, вектори переривань, що розташовуються у ППЗП, визначають адреси переходів по перериваннях від периферійних підсистем (таймера, послідовних інтерфейсів, виводу зовнішнього переривання) та в інших випадках (RESET, програмне переривання).

9.5.2.5. Вбудовані периферійні пристрої

Нижче наведений опис деяких вбудованих підсистем, що зустрічаються у переважній більшості мікроконтролерів сімейства НС05.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...