Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Навчальна програма з дисципліни «основи демографії» покликана надати студентам професійні знання в галузі демографії



Навчальна програма з дисципліни «Основи демографії» покликана надати студентам професійні знання в галузі демографії. Володіння демографічними знаннями і демографічною методологією є умовою пізнання суспільства, його рушійних сил і чинників людської поведінки, соціальних змін взагалі. Тільки через володіння демографічними знанням і методологією, можна ефективно планувати і проводити наукові дослідження в галузі суспільних наук, успішно застосовувати на практиці отримані знання в будь-якій галузі, де б не працював майбутній фахівець.

Вивчення дисципліни «Основи демографії» дає можливість підвищити або сформувати системний характер демографічних знань, достатньо високий рівень демографічної культури, що є складовою професійної культури взагалі.

Програма дисципліни «Основи демографії» складається з 8 тем, спрямованих на висвітлення предмету цієї науки, а також розкриття сутності та змісту основних демографічних питань та проблем, що є актуальними як для України, так і для всього людства.

Мета курсу: забезпечення студентів знаннями з курсу «Основи демографії», усвідомлення місця і ролі демографічного чинника в житті суспільства, формування високої демографічної культури як складової професійної культури майбутніх фахівців.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 180 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...