Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття та зміст бюджетного процесу




Бюджетний процес закінчується складанням проекту бюджету та проекту закону.

Завдання формування бюджету:

1. Достовірне визначення обсягу та джерел формування бюджету.

2. Оптимальний розподіл видатків за окремими групами й галузями.

3. Збалансування бюджету.

Стадії бюджетного процесу – це порядок заходів, які охоплюють розробку, виконання і оцінку ефективності використаних грошових коштів.

Стадії взаємопов’язані за змістом та взаємообумовлені, їх послідовність встановлена законодавчими актами, визначена логікою та історичною природою самого процесу.

СТАДІЇ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ
1. Складання проектів бюджетів 2. Розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети   3. Виконання бюджету, у тому числі у випадку необхідності внесення змін у закон про Державний бюджет України, рішення про місцеві бюджети 4. Підготовка і розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення відносно його  

На всіх стадіях бюджетного процесу здійснюються фінансовий контроль і аудит, оцінка ефективності використання бюджетних коштів.

Бюджетний цикл охоплює діяльність органів державної влади починаючи з першої і до останньої стадії бюджетного процесу, взагалі він триває більше двох років.

Зміст бюджетного процесу включає:

ü визначення фінансової і бюджетної політики;

ü розробку управлінських стратегій;

ü оцінку потреби, пріоритетів і можливостей бюджету;

ü розробку проекту бюджету;

ü оцінку ефективності проекту.

У бюджетному процесі на всіх його стадіях задіяні учасники бюджетного процесу, якими визнаються органи і посадові особи, наділені бюджетними повноваженнями.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...