Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кролевецький районний Будинок дітей та юнацтва

Кролевецький районний Будинок дітей та юнацтва

План-конспект

заняття, 31.10.12, середа.

Тема: «Розвиток розумових здібностей. Соціальне підприємництво. Громадянське суспільство та молодіжний його сектор.»

Розглядаючи питання розвитку розумових здібностей, маємо почати з того, що будь-яка дія хомо-сапієнс (людини розумної) підкорюється конкретній меті. Від елементарних речей, пов’язаних з добуванням їжі та виживання до розроблення проекту як складного науково-методичного твору, спрямованого на вирішення певної соціальної проблеми.

З цієї точки зору, соціальне підприємництво є унікальною платформою для розвитку індивідуальних розумових здібностей.

Які риси характеру та здібності розвиваються під час заняття соціальним підприємництвом (участі в роботі творчого молодіжного об’єднання або громадської організації)?

Насамперед:

- Кмітливість;

- Ініціативність;

- Рішучість;

- Здатність до пошуку;

- Аналітичний, критичний та структурний спосіб мислення;

- Вміння співпрацювати (робота в команді);

- Ефективність на шляху до успіху. Крок за кроком, не зважаючи на перепони, тимчасові поразки тощо.

Перераховані риси відносяться до розумових здібностей, оскільки не вимагають інших рис, пов’язаних з фізичним розвитком (виконанням в основному фізичної праці, як наприклад по відношенню до: будівельників, токарів, теслярів, технічних працівників, експедиторів-вантажників тощо)

1. Структура заняття:

І блок – Введення. Знайомство. 3-5 кіл для вербального контакту. Заповнення анкети «Я та успішне працевлаштування». (до 15 хвилин). 10.15.

ІІ блок – Основний блок. «Загальні аспекти питання соціального підприємництва. Різні підходи до проблематики адаптації та успішності, підприємливості та самореалізації. Формула успіху як модель позитивістського світогляду». (45 хвилин). 11.00

ІІІ блок – Пошук партнерів для соціального підприємництва. Досвід Швейцарського корпусу експертів (SWISSCONTACT). Приклад локальної громадської проблеми та зразки вирішення.

- Міський парк як місце масового дозвілля. «Central Park New York». Приклади з історії (Фредерік Олмстед);

- Сучасний приклад – «Уроки Стівена Джобса: робити гроші та вміти жити»; 20 хвилин. 11.20

ІV блок – Інтерактивна анкета (15 хвилин). 11.35.

V блок – Підведення підсумків заняття. (10 хвили). 11.45.

Загальні аспекти питання соціального підприємництва. Різні підходи до проблематики адаптації та успішності, підприємливості та самореалізації. Формула успіху як модель позитивістського світогляду


Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...