Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи визначення собівартості



Для визначення собівартості продукції підприємства використовують такі методи: кошторисний, метод підсумовування та пофакторний методи.

Кошторисний метод складається на основі елементів витрат (матеріальні витрати, оплата праці, відрахування на соціальні потреби, амортизація основних фондів, інші витрати).Кошторис витрат виробництва – це витрати підприємства, пов’язані з його основною діяльністю за певний період, незалежно від того, включаються вони до собівартості продукції в цьому періоді чи ні. Для розрахунку собівартості продукції кошторис витрат виробництва необхідно коригувати.

Метод підсумовування – передбачає визначення суми попередньо визначених собівартостей окремих виробів.

Sі – собівартість окремих виробів; Qi – загальний обсяг виробництва продукції i-того виду; n – кількість найменувань продукції.

Пофакторний - визначення собівартості з урахуванням впливу різних факторів.

n – кількість факторів; Sтб - собівартість у базовому періоді; ∑∆Sі - сумарний вплив різних факторів.

S1, S2 – витрати на одиницю продукції до і після впровадження заходу.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...