Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будівельні товари



Будівельні товари застосовують при будівництві та ремонті житлових будинків та інших об’єктів громадського і промислового призначення. З цією метою використовують матеріали та вироби, які за своїми властивостями повинні забезпечити будинкам та спорудам виконання свого призначення, тобто захистити людей, які в них проживають або працюють, від дії зовнішнього середовища (вологи, підвищеної або зниженої температури, пилу, бруду та ін). При цьому будинки та споруди повинні бути міцними, довговічними і ремонтопридатними, а матеріали та вироби, які використовуються – нешкідливими. До деяких видів будівельних товарів пред’являються підвищені естетичні вимоги, так як вони прикрашають будинки.

Класифікують будівельні товари наступним чином:

– за походженням: на природні та штучні;

– за видом вихідної сировини: на металічні, деревинні, скляні, кам’яні, полімерні та ін.;

– за складом: на мінеральні і органічні;

за призначенням: матеріали для підлоги, матеріали для стін та перегородок; лицювальні та оздоблювальні матеріали, покрівельні матеріали, мінерально-в´яжучі матеріали, санітарно-технічні вироби.

Матеріали для підлоги Дошки для підлоги, паркет, лінолеум, ворсолін, керамічна плітка для підлоги та ін.
Матеріали для стін та перегородок Каміння бетонне та шлакобетонне, цегла і каміння керамічні, цегла і каміння силікатні, гіпсові плити, склоблоки, склопакети, склобетонні конструкції; ДВП, ДСП та ін.
Лицювальні та оздоблювальні матеріали Пластик поліефірний, фанера, плитки керамічні лицювальні, древинно-волокнисті та деревинно-стружкові плити, шпалери, ізоплен, плівка полівінілхлорідна та ін.
Покрівельні матеріали Керамічна черепиця, азбоцементні листи (шифер), листова сталь, металічна черепиця, руберойд, склоруберойд, ізол та ін.
Мінерально-в´яжучі матеріали Гіпс, повітряне вапно, гідравлічне вапно, цемент та ін.
Санітарно-технічні вироби Вироби для ванних кімнат: ванни, кронштейни, умивальники; арматура: засувки, вентилі, душові трубки, крани; вироби для обладнання кухонь: раковини та мийки для миття посуду; вироби для туалетних кімнат: бачки змивні, унітази, сидіння для унітазів

Питання для повторення.

1. Як класифікують будівельні матеріали за різними ознаками?

2. Як класифікують будівельні матеріали за призначенням?





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 660 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...