Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мал.63. Типи контролю



Попередній контроль здійснюється до фактичного початку роботи підприємства, під час планування. На цьому етапі розробляються правила, процедури, лінії поведінки. Менеджери визначають ресурси або моменти в організаційному процесі, які визначають успіх всього процесу. На операційному та управлінському рівні це - уважний відбір ресурсів, розвиток політики і виробничих процедур. На стратегічному рівні це аналіз змін в оточуючому середовищі, які можуть вплинути на здійснення довготривалих організаційних цілей.

Поточний контроль – здійснюється безпосередньо в процесі діяльності підприємства.

На операційному рівні це забезпечення виконання всіх робіт і розвиток подій відповідно до планів. На стратегічному рівні - це зосередження уваги на квартальних результатах, нагляд за організаційним процесом і внесення необхідних коректив.

Зворотній контроль здійснюється після того, як роботу виконано.

На операційному рівні - це оцінка ефективності організаційної діяльності, оцінка і винагородження службовців і аналіз особистої діяльності менеджерів.

На стратегічному рівні – це оцінка успішності поточних планів, їх відповідності діяльності всієї організації.

Для контролю ресурсів використовують різні види і методи (Табл. 31).

Таблиця 31. Види і методи контролю

Ресурси Види контролю Методи контролю
Фізичні ресурси Контроль за якістю продукції і послуг. Контроль закупки.     Контроль запасів. Виробничий контроль. Одиничні, статистичні.   Якість, ціна, своєчасність постачання. Інвентаризація. Хронометраж, диспетчування, маршрутизація, забезпечення необхідними інструментами.
Людські ресурси Управління людськими ресурсами. Відбір, оцінка виконання, делегування, коефіцієнти людських ресурсів.
Фінансові та інформаційні ресурси Фінансовий контроль.   Управлінський контроль. Фінансове планування – бюджет, аналіз коефіцієнтів, фінансові перевірки. Ввідний контроль, стратегічний нагляд, контроль виконання.




Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...