Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз стану основних засобів



Аналіз стану основних засобів зазвичай починається з вивчення кількості основних засобів, їх динаміки і структури. Кількість основних засобів представляється у вартісному виразі.

Види вартісної оцінки основних засобів:

1. Повна первинна вартість основних засобів – це вартість засобів у момент їх створення по цінах, що діють, і тарифах. У вартість основних засобів включається вартість їх придбання, вартість доставки, вартість їх монтажу.

2. Відновна вартість основних засобів – це повна вартість основних засобів при створенні їх в сучасних умовах, тобто при сучасних цінах, тарифах, методах і технологіях будівництва.

3. Залишкова вартість основних засобів – це повна первинна (відновна) вартість основних засобів за вирахуванням величини їх зносу.

4. Ліквідаційна вартість основних засобів – це вартість реалізації зношених і знятих з виробництва основних засобів.

Аналіз забезпеченості, обсягу, структури і руху основних засобів є початковою інформацією для аналізу технічного стану і ефективності використання основних засобів.

Аналіз технічного стану основних засобів здійснюється в наступній послідовності:

1) розраховуються коефіцієнти зносу і придатності за аналізований період:

а) за три роки або

б) за попередній рік і на початок і кінець звітного року;

2) визначається зміна цих показників;

3) дається оцінка зміни показників;

4) виявляються причини зміни показників.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 346 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...