Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 4 Запроектувати створення лісових культур в типі лісорослинних умов С2 , землі з-під с/г користування.Площа __га. Зараженість личинками хрущів __ шт/м2



Так як лісокультурна площа – це площа без пнів, то потрібно проводити суцільний обробіток ґрунту плугом ПЛН-3-35 з трактором МТЗ-80. Через 2,5м в рядах садіння потрібно також провести глибоке розпушування підорного горизонту зрихлювачем РН-60. Перед розпушуванням в ряди посадки потрібно внести препарат медветокс – У для знищення личинок хрущів. Садіння лісових культур можна проводити як механізовано так і вручну. Для механізованого садіння використовуємо агрегат: трактор МТЗ-80 з лісосадильною машиною ССН-1 – 1. Можна також садити вручну під меч Колесова. Головними породами тут будуть дуб черешчатий та сосна звичайна, так як вони найбільше відповідають типам умов місцезростання С2 (Свіжі сугрудки) і будуть мати тут хороші класи бонітету. В якості супутньої породи та підгінної для дуба можна взяти липу дрібнолисту. Схема садіння наступна:

С С Д Лп 0,5м С С Д Лп   С С Д Лп
 
 


2,5м

Густота лісових культур на всій площі розраховується по формулі:

Nзаг = =10000 / 2,5х0,5= 8000шт/га

Де Рж – площа живлення одного саджанця, м2.

Площа живлення одного саджанця вираховується по формулі:

Рж = а. б= 2,5х0,5 = 1,25 м2

де а - відстань між рядками саджанців, м

б – крок посадки, м

Так як в даній схемі сосні належить 50% всіх посадкових місць, а дубу та липі по 25%, то сіянців дуба треба: 8000х0,50 = 4000шт, а дуба і липи потрібно по 2000шт/га.

Кількість доглядів на площі буде залежати від забур”яненості. Нормативна кількість доглядів в лісостеповій зоні буде: механізованих в міжряддях 5-3-2-1-1, а ручних в рядах

4-3-2-1. Механізовані догляди можна провести з допомогою культиватора КЛБ – 1,7, чи лапчастих культиваторів, а ручні сапою в рядах та в захисній зоні рядків.

Задача 5 Запроектуйте створення лісових культур в типі лісорослинних умов Д2, свіжа вирубка, є наявність природнього поновлення граба і осики в кількості ___тис. шт/га. Площа вирубки ___ га, кількість пнів ___ шт/га.

Так як лісокультурна площа – це площа з пнями та з природнім поновленням, то потрібно проводити частковий обробіток ґрунту плугом шляхом наорювання борозен плугом ПКЛ - 70 з трактором ЛХТ – 55 через 4м. Таку відстань між рядами беремо через те, що на площі є велика кількість цінного природнього поновлення граба та липи. Садіння лісових культур потрібно проводити вручну під меч Колесова. Головною породою тут буде дуб черешчатий, так як він найбільше відповідає типам умов місцезростання Д2 (Свіжі діброви) і буде мати тут високий клас бонітету. В якості супутніх та підгінних порід для дуба тут буде природнє поновлення граба та липи. Схема садіння наступна:

Д Д Д Д 0,5м Д Д Д Д   Д Д Д Д
 
 


4,0м

Густота лісових культур на всій площі розраховується по формулі:

Nзаг = =10000 / 4,0х0,5= 50000шт/га

Де Рж – площа живлення одного саджанця, м2.

Площа живлення одного саджанця вираховується по формулі:

Рж = а. б= 2,5х0,5 = 1,25 м2

де а - відстань між рядками саджанців, м

б – крок посадки, м

Кількість доглядів на площі буде залежати від забур”яненості. Нормативна кількість доглядів в лісостеповій зоні буде: ручних в рядах 4-3-2-1. Механізованих доглядів тут проводити не можна взв”язку з тим, що в міжряддях є природнє поновлення. Щоб природнє поновлення не заглушувало сіянців дуба проводимо також догляди „Сікор – 3” в міжряддях по мірі необхідності.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...