Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методологія та організація наукових досліджень



Форма контролю:

· контрольна робота

· екзамен

В сучасних умовах розвитку української державності актуальність проведення наукових досліджень невпинно зростає. Адже неможливо розбудувати демократичну, правову та соціально орієнтовану державу без створення належних умов для цього. У вказаному аспекті великого значення набуває науковий супровід тих складних процесів, що відбуваються в нашій державі. Розвиток усіх сфер суспільного, державного, технічного життя буде неможливий без наукової розвідки відповідних сфер.

Невпинний розвиток державності, формування дієздатних інститутів громадянського суспільства, становлення самоврядних традицій, інтенсифікація процесів глобалізації з кожним днем пред’являють все більш високі, а подекуди й жорсткі вимоги до суб’єктів наукової діяльності.

Вимоги, що ставляться до студентів-юристів, у тому числі підготовка останніми дипломних робіт вимагає їх ознайомлення з відповідним законодавством та вимогами, що пред’являються до їх діяльності. Крім того, особливо важливим є оволодіння методологією проведення наукових досліджень задля отримання об’єктивного наукового результату.

З огляду на викладене, матеріали до семінарських занять та самостійної роботи студентів із дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» розроблені з метою методичного забезпечення вивчення відповідного курсу, що дасть змогу отримати необхідні знання стосовно різноманітних аспектів проведення наукових досліджень, а також якісного написання дипломної роботи.

Саме тому, у межах цієї навчальної дисципліни аналізуються роль науки та науково-технічної діяльності в сучасних умовах розвитку державності, вимоги, що ставляться до суб’єктів, які планують та займаються такою діяльністю, а також розглядаються актуальні питання вибору та затвердження теми наукової роботи, особливості її підготовки, подання до захисту та захисту.

Теми контрольних робіт обираються за особистим бажанням студентів.

Основні напрями удосконалення законодавства про наукову та науково-технічну діяльність.

Історія та сучасність правового регулювання, що стосується свободи наукової діяльності.

Перспективні напрями розвитку державно-правових досліджень.

Статус Вищої атестаційної комісії.

Негативні фактори, які впливають на належне проведення наукових досліджень.

Правовий статус Національної академії наук України.

Досвід управління науковою діяльністю у розвинених зарубіжних країнах.

Основні вимоги, що ставляться ВАК до дисертаційних робіт.

Особистий внесок та новизна дипломних та дисертаційних робіт.

Поняття та значимість підготовки та захисту дисертаційної роботи.

Вимоги щодо результатів наукової діяльності.

Планування наукової діяльності.

Звітність про планові наукові роботи.

Проблема плагіату.

Межі запозичення та використання опублікованих робіт.

Особливості проведення державно-правових досліджень.

Відзив на рукопис дисертації та автореферату.

Проблема толерантності особи, що захищається.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...