Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновок. Під час проходження загально – екологічної практики наша бригада повила дослідження екосистем листяного лісу



Під час проходження загально – екологічної практики наша бригада повила дослідження екосистем листяного лісу, Басівкутьського озера, заплави річки Устя, ботанічного заказника «Вишнева гора», парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка в місті Рівне. До уваги брались такі компоненти як флора, фауна, вода, грунт та повітря.

Ознайомившись з основними правилами та моментами дослідження екосистем ми приступили до роботи. У кожній точці спостережень ми починали із загальної візуальної оцінки території, а потім приступали до детальних досліджень.

Основною метою є дослідження флори, що полягає у вивченні морфологічних ознак, фізіологічних особливостей та систематичної приналежності видів рослин певної території, а також рівня їх забрудненості. В процесі таких досліджень важливе значення має збір, гербаризація, визначення рослин та встановлення вмісту в них забруднюючих та радіоактивних речовин.

Досліджуючи екологічний стан річки Устя нашу увагу привернули значні засмічення території в наслідок антропогенного впливу, а саме сміттям, яке люди лишили після відпочинку. Також зустрічались випалині ділянки трав’яного покриву, що утворились внаслідок розпалювання вогнищ, які не були життєво необхідними.

Проте не зважаючи на негативний вплив людини на екосистему цієї річки, фауна багата різними видами росин. В результаті спостережень ми спостерігали процес евтрофікації, тобто «цвітіння води». Загалом візуальна оцінка води річки Устя викликає неприємні враження та сумніви щодо її будь якого виду використання, проте наявність у воді досліджуваного об’єкта різноманітних живих організмів свідчить про те, що дана водойма має ненастьльки критичний стан.

В наслідок детального огляду схилів та берегів річки нашій бригаді вдалося виявити факт несанкціонованих скидів стічних вод у водойму, так як були виявлені труби які стверджували цей факт.

На базі проходження загально – екологічно практики ми закріпили теоретичні знання та засвоїли основні правила дослідження екосистем природних і штучних об’єктів. Була проведена характеристика досліджуваних об’єктів в три етапи: візуальна оцінка об’єкту, аналіз компонентів які є складової цієї екосистеми та узагальнюючі висновки щодо екологічного стану об’єкту. Ці дослідження дають можливість зрозуміти та ще раз переконатися, що на сьогодні, людина своїми власними вчинками та діями руйнує навколишнє прироне середовище.

Найкращим методом боротьби було б введення штрафних санкцій, покращення екологічного законодавства, шляхом посилення контролю за скидами та викилами не лише від пересувних і стаціонарних джерел, ай в наслідок життєдіяльності населення. Не малу роль відіграє, також екологічна освіта яка закладає в людську свідомість базові екологічні засади. І пам’ятаймо, що природні ресурси – це не те що нам залишили у спадок наші предки, а те, що ми взяли у позику в наших нащадків!.. То ж бережімо нашу Матінку – природу.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...