Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 6. ЄДИНИЙ ЗБІР



Відповідно до Закону України «Про єдиний збiр, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України», із змiнами i доповненнями, внесеними Законами України вiд 13 березня 2012 року N 4496-VI.

Єдиний збiр встановлюється щодо транспортних засобiв вiтчизняних та iноземних власникiв, якi перетинають державний кордон України, i справляється за здiйснення у пунктах пропуску через державний кордон України вiдповiдно до законодавства України санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарно-санiтарного, фiтосанiтарного, екологiчного контролю товарiв (у тому числi у формi попереднього документального контролю) та радiологiчного контролю товарiв i транспортних засобiв, за проїзд транспортних засобiв автомобiльними дорогами України та за проїзд автомобiльних транспортних засобiв з перевищенням встановлених розмiрiв загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрiв.

Єдиний збiр справляється одноразово залежно вiд режиму перемiщення (ввезення, транзит) за єдиним платiжним документом в залежностi вiд виду, мiсткостi або загальної маси транспортних засобiв.

Єдиний збiр справляється у нацiональнiй валютi України за офiцiйним (обмiнним) курсом Нацiонального банку України на день сплати цього збору.

Єдиний збiр перераховується до Державного бюджету України у повному обсязi.

Ставки єдиного збору за здiйснення у пунктах пропуску через державний кордон України контролю вантажiв i транспортних засобiв, плата за проїзд транспортних засобiв автомобiльними дорогами України (за кожен кiлометр проїзду) та додаткова плата за кожен кiлометр проїзду автомобiльних транспортних засобiв з перевищенням встановлених розмiрiв, загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрiв встановлюються у таких розмiрах:

Вид транспортного засобу Мiсткiсть або загальна маса транспортного засобу з вантажем Ставка єдиного збору за одиницю транспортного засобу в євро
    за проведення контролю за проїзд автомобiльними дорогами за кожен кiлометр проїзду
1. Автобуси Вiд 10 до 30 мiсць включно   0,02
Понад 30 мiсць   0,02
2. Вантажнi автомобiлi з/або без причепiв та тягачi з/або без напiвпричепiв До 20 тонн включно   0,02
Понад 20 до 40 тонн включно   0,02
3. Великоваговi автотранспортнi засоби Понад 40 до 44 тонн включно   0,1
Понад 44 до 52 тонн включно   0,2
вiд 52 до 60 тонн включно   0,27
понад 60 тонн (за кожнi наступнi 10 тонн)   0,78
4. Залiзничний вагон, контейнер      

Для автомобiльних транспортних засобiв та контейнерiв, якi перетинають державний кордон України без вантажiв, ставка єдиного збору за здiйснення контролю встановлюється у розмiрi 20 вiдсоткiв ставки, визначеної у статтi 5 (таблиці) для вiдповiдного автомобiльного транспортного засобу та контейнеру. При цьому плата за проїзд автомобiльними дорогами України (за кожен кiлометр проїзду), у тому числi за перевищення встановлених розмiрiв загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрiв, справляється повнiстю.

У разi перетинання державного кордону України залiзничними вагонами без вантажiв єдиний збiр не справляється.

Єдиний збiр з транспортних засобiв не справляється у випадку транзиту вантажу, що не пiдлягає пропуску через митний кордон України та перевантажується на iнший транспортний засiб у зонi митного контролю пункту пропуску, який є одночасно пунктом в'їзду та виїзду цього вантажу.

Єдиний збiр не справляється з транспортних засобiв, якими перевозяться вантажi гуманiтарної допомоги, якщо товаросупровiднi документи оформленi на отримувачiв гуманiтарної допомоги в Українi, що внесенi до Єдиного реєстру отримувачiв гуманiтарної допомоги.

Єдиний збiр не справляється у разi перевантаження у пунктi пропуску через державний кордон України вантажу з водних та авiацiйних транспортних засобiв i з трубопровiдного транспорту на засоби iнших видiв транспорту (автомобiльний, залiзничний).

З перевiзникiв-резидентiв, якi сплатили збiр за першу реєстрацiю транспортного засобу згiдно з Податковим кодексом України, плата за проїзд автомобiльними дорогами України справляється лише у разi перевищення встановлених розмiрiв загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрiв.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...