Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Результат надзвичайних подій»



На субрахунку 791 «Результат операційної діяльності» ви­значається прибуток (збиток) від операційної діяльності підприєм­ства. За кредитом субрахунку відображається в порядку закриття рахунків сума доходів від реалізації готової продукції, товарів, ро­біт, послуг та від іншої операційної діяльності (рахунки 70 «Дохо­ди від реалізації», 71 «Іншій операційний дохід»), за дебетом — сума в порядку закриття рахунків обліку собівартості реалізованої готової продукції, товарів, робіт і послуг, адміністративних витрат, витрат на збут, інших операційних витрат (90 «Собівартість реа­лізації», 92 «Адміністративні витрати», 93 «Витрати на збут», 94 «Інші витрати операційної діяльності»).

На субрахунку 792 «Результат фінансових операцій» визна­чається прибуток (збиток) від фінансових операцій підприємства. За кредитом субрахунку відображається списання суми в порядку закриття рахунків обліку доходів від участі в капіталі та інших фінансових доходів, за дебетом — списання фінансових витрат з рахунків 95 «Фінансові витрати» та 96 «Втрати від участі в капіталі».

На субрахунку 793 «Результат від іншої звичайної діяльно­сті» визначається прибуток (збиток) від іншої звичайної діяльно­сті підприємства. За кредитом рахунку відображається списання суми в порядку закриття рахунків обліку доходів від інвестицій­ної та іншої звичайної діяльності підприємства, за дебетом — списання витрат з рахунку 97 «Інші витрати».

На субрахунку 794 «Результат надзвичайних подій» визна­чається прибуток (збиток) від надзвичайних подій. За кредитом субрахунку відображається списання доходів, одержаних від над­звичайних подій, за дебетом — списання витрат від надзвичай­них подій, що обліковуються на рахунку 99 «Надзвичайні ви­трати».

Підприємства, які для узагальнення інформації про витрати застосовують тільки рахунки класу 8 «Витрати за елементами», субрахунки рахунку 79 дебетують у кореспонденції з кредитом рахунків 23 «Виробництво», 26 «Готова продукція», 27 «Про­дукція сільськогосподарського виробництва» і з кредитом ра­хунків класу 8 «Витрати за елементами» у порядку закриття цих рахунків.

Таблиця 19.1





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 272 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...