Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лімфатичні вузли: будова, топографія, значення



Лімфатичні вузли розміщені на шляху лімфатичних судин. Кількість лімфатичних вузлів у людини за даними різних авторів коливається від 300 до 460. Лімфатичні вузли збагачують лімфу лімфоцитами і являють собою «фільтри», де збираються патогенні мікроби. Завдяки затриманню мікроорганізмів у лімфатичних вузлах, вони не завжди проникають у кров, вузли реагують збільшенням своїх розмірів та посиленим розмноженням лімфоцитів. Окрім важливої функції – боротьби з інфекцією, вони є регуляторами кількості лімфи, яка відтікає від органа, в ділянці якого вони розташовані.

Таким чином, перш ніж потрапити в лімфатичні колектори, а потім влитись у кров, лімфа проходить крізь лімфатичні вузли, які є механічним і біологічним фільтром.

Паракортикальна зона  
Будова лімфатичного вузла
Перегородки (трабекули)  
Капсула    
Ворота    
Кіркова речовина  
Мозкова речовина    






Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 2589 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...