Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 7. Інвентарна картотека



Операції з основними засобами (нематеріальними активами) повинні бути відображені в обліку господарських операцій так само, як операції з будь-якими матеріальними цінностями. Але в обліку господарських реєструється тільки переміщення (в сумовому і кількісному вираженні) матеріальних цінностей відповідних номенклатур між рахунками і матеріально-відповідальними особами, а цього для обліку основних засобів мало. Облік основних засобів передбачає ряд особливостей:

· вести облік окремо для кожної одиниці основних засобів;

· зберігати інвентарні номери і інші індивідуальні характеристики основних засобів;

· вести облік залишкової вартості інвентарного об’єкта на поточний обліковий період;

· розраховувати амортизаційні відрахування;

· зберігати історію дій над об’єктом;

· суворо узгоджувати зміни залишкової вартості об’єкта з даними господарських операцій, які відображають знос основних хасобів.

Усе це забезпечує розділ Системи ИНВЕНТАРНАЯ КАРТОТЕКА.

У інвентарній картотеці реєструються картки – по одній на кожний інвентарний об’єкт, тобто на об’єкт обліку (матеріальну цінність), який:

· включений до словника «Номенклатор материальных ценностей» Системи;

· віднесений до рахунку (субрахунку), для якого в плані рахунків Системи встановлена типова форма аналітичного обліку «1 – Основные средства»;

· закріплений за матеріально-відповідальною особою, зараєстрованим у словнику «Организации, ответственные лица».

Кожна інвентарна картка містить такі обов’язкові відомості по інвентарному об’єкту – це рахунок (субрахунок), на якому враховується інвентарний об’єкт, інвентарний номер, мнемокод матеріально-відповідальної особи, найменівання інвентарного обєкта, дата введення в експлуатацію, норма зносу, номера рахунків для проведення нарахування зносу.

Усі операції з інвентарним об’єктом реєструються в історії інвентарного об’єкта. За її допомогою можна не тільки з’ясувати коли і за яких обставин із інвентарним об’єктом виконувалась та чи інша операція. Через історію операцій Система дозволяє виконувати відкат виконаних операцій, тобто видаляти із бази даних Системи помилково занесену господарську операцію.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 508 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...