Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №2. Вчитель української мови на запитання батьків, звідки він так добре обізнаний про взаємостосунки та інтереси в їхніх сім’ях



Вчитель української мови на запитання батьків, звідки він так добре обізнаний про взаємостосунки та інтереси в їхніх сім’ях, дивувався, чому батьки не здогадуються про джерела його інформації. “Ось переді мною зошити зі звичайними - “програмними”- творами. У вправі №373 п’ятикласникам пропонується написати твір за малюнком підручника “Як я допомагав мамі”. На одному малюнку хлопчик дістає зі стінної шафи банку з варенням. За ним спостерігає смішний худий кіт. На іншому: хлопчик, схопившись за голову, дивиться на рештки банки і розлите варення. Кіт із жахом біжить геть.

Твір Сашка лежить зверху. “Якщо б у нас вдома трапилася така історія з варенням, - пише він, - я б сказав, що банку розбила кицька. Коли так говориш – нічого не буває. Просто мама відлупцювала б кішку…”

А ось філософія Валерика: "Коли я виймав з шафи банку, нетерпляча Мурка плигнула i схопила мене кігтями за штанці. Від несподіванки я випустив банку... Я не став казати мамі про кішку, бовона б її вигнала. А куди б Мурка поділася?..

Проаналізуйте уривки з письмових робіт учнів. Яку інформацію вони дають про дітей? Чи треба знати про ці роботи класному керівникові, якщо він не мовник? Як можна використати шкільні твори в роботі з батьками? Якими методами має користуватися класний керівник для уточнення даних, що викладені в учнівських роботах, щоб мати повне уявлення про npoцес формування особистості школяра?






Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 327 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...