Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Синтетичний та аналітичний облік розрахунків по оплаті праці



Витрати на оплату праці - один із елементів операційних витрат підприємства, тому важливе значення в формуванні собівартості продукції, підвищенні ефективності роботи підприємств має успішне вирішення питань організації синтетичного обліку розрахунків по оплаті праці, завданнями якого є:

- облік особистого складу;

- правильність та своєчасність нарахування заробітної плати, виплат заробітної плати та інших виплат, передбачених діючими на підприємстві положеннями;

- правильність здійснення утримань із заробітної плати робітників та службовців;

- правильність нарахувань на зарплату;

- дотримання законності та своєчасного включення нарахувань на заробітну плату в позабюджетні фонди в собівартість продукції (робіт, послуг);

- правильність відображення операцій в обліку;

- своєчасне складання та подання звітності.

Синтетичний облік розрахунків з робітниками та службовцями по заробітній платі ведуть на пасивному рахунку 66 "Розрахунки з оплати праці", який має 2 субрахунки:

661 "Розрахунки за заробітною платою"

662 "Розрахунки з депонентами"

На субрахунку 661 облікують всі види основної та додаткової заробітної плати, премії, допомога з тимчасової непрацездатності та інші виплати.

По кредиту субрахунку 661 відображаються суми нарахованої заробітної плати та інші виплати, а по дебіту - фактичні виплати і утримання.

По нарахуванню заробітної плати кредитують рахунок 66 субрахунок 661 і дебетують рахунки: 23, 91, 92, 93 та інші.

По дебету рахунок 661 кореспондує з рахунками 30, 662, 375, 685, 65, 64 відповідно на суми виданої, депонованої заробітної плати, відшкодування матеріальних збитків, комунальних платежів, по виконавчим документам (аліментам), зборів до Фонд соціального страхування, прибуткового податку.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...