Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ім. В.Н. Каразіна



Економічний факультет

Глушач Ю.С.

Бухгалтерський облік за

Національними стандартами

навчально-практичний посібник

Вступ

Бухгалтерський облік називають мовою ділового спілкування, бізнесу та підприємництва.

Бухгалтерський облік ґрунтується на міжнародно визнаних нормах обліку та звітності, основні вимоги яких встановлені Законом про бухгалтерський облік.

Впровадження національних стандартів спрямовано на послідовне усунення неузгодженості бухгалтерського обліку в Україні відповідно до вимог ринкової економіки.

Одним із напрямків приведення національної системи бухгалтерського обліку в відповідність з вимогами ринкової економіки міжнародними стандартами бухгалтерського обліку є кадрове забезпечення.

В справі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів важлива роль відводиться вищій школі, одним із напрямків діяльності якої є вдосконалення методичного забезпечення самостійної роботи студентів - невід'ємної частини навчального процесу.

З метою надання допомоги всім зацікавленим у вивченні національних стандартів і складено цей посібник.

Посібник складено за розділами в яких викладена методика обліку активів, зобов'язань і капіталу.

Активи, зобов'язання і капітал є об'єктами бухгалтерського обліку, що поділяється на фінансовий та управлінський.

Об'єктами фінансового обліку є розрахунки з постачальниками, покупцями, операції з цінними паперами, кредитні операції, тощо.

Підготовка ведення фінансового обліку відноситься до компетенції самого підприємства, а принципи, правила ведення обліку та складання звітності регулюються національним законодавством і національними стандартами.

В управлінському обліку формується інформація про затрати підприємства, на підставі яких приймаються управлінські рішення.

В умовах ринкової економіки головною метою бухгалтерського обліку є забезпечення зрозумілою, достовірною, повною інформацією широкого спектру фізичних та юридичних осіб.

Зовнішні користувачі інформації, розглядаючи альтернативні варіанти інвестування, приймають обґрунтовані рішення завдяки стандартній, складеній за єдиними нормами і правилами, звітності.

Питання організації та ведення фінансового і управлінського обліку є змістом даного навчально-практичного посібника.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...