Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. На основі фінансової звітності підприємства (форма 1 «Баланс», форма 2 «Звіт про фінансові результати»



На основі фінансової звітності підприємства (форма 1 «Баланс», форма 2 «Звіт про фінансові результати», форма 3 «Звіт про рух грошових коштів», форма 4 «Звіт про власний капітал») оцінити ступінь ймовірності його банкрутства підприємства, використовуючи моделі Альтмана, Беермана, Лиса, Таффлера, Спрінгейта, універсальної дискримінантної функції, Методичні рекомендацій по виявленню ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій по прихованню банкрутства, модель діагностики ризику банкрутства сільськогосподарських підприємств Савицької Г.В.,модель, розроблену при Іркутській державній економічній академії та модель «коефіцієнта фінансування низьколіквідних активів». Результати оформити у вигляді таблиць і зробити висновки відносно придатності моделей для умов господарювання українських підприємств.

Методичні вказівки до вирішення завдання 1.

Багатофакторний дискримінантний аналіз базується на виборі ряду показників, для кожного з яких визначається вага в так званій “дискримінантній функції”. В загальному вигляді, алгоритм лінійної багатофакторної дикримінантної функції можна представити в такій формі:

Z = a0 + a1x1 + a2x2 + a3x3 +.......+ anxn,

де а1, а2, а3......, аn - коефіцієнти (ваги) дискримінантної функції;

х1, х2, х3......., хn - показники (змінні) дискримінантної функції.

Величина окремих коефіцієнтів, характеризує різний вплив окремих показників (змінних), на загальний фінансовий стан підприємства. Віднесення аналізованого підприємства до певної групи залежить від значення інтегрального показника, який є результатом розв’язання дискримінантної функції, а також від побудованої на основі емпіричних даних прямої поділу.

Серед ряду моделей прогнозування банкрутства на основі багатофакторного дискримінантного аналізу слід виділити наступні:





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 367 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...