Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Виглядом називають зображення повернутої до спостерігача видимої поверхні предмета.



Виглядом називають зображення повернутої до спостерігача видимої поверхні предмета.

Основні вигляди розташовуютьна полі креслення за правилами проекційного зв'язку, тобто вигляд зверху міститься під головним, вигляд зліва — праворучвід головного і т.д.

Якщо на кресленні основні вигляди розміщено у взаємному проекційному зв'язку, то їх не надписують (рис.1).

Якщо вигляди не розміщені в безпосередньому проекційному зв'язку з головним зображенням, то напрям проекціювання має бути показаний стрілкою біля відповідного зображення. Над стрілкою та отриманим зображенням (вигля-дом) слід поставити одну й ту саму велику літеру (рис.2).

Якщо якусь частину предмета неможливо показати без спотворення форм і розмірів, застосовують додаткові вигляди, що утворюються на площинах, не паралельних основним площинам проекцій (рис. 3-4). Додатковий вигляд має бути позначений на кресленні великою літерою, а біля пов'язаного з додатко-вим виглядом зображення предмета слід поставити стрілку, яка вказує напрям погляду, з відповідним літерним позначенням (рис. 3). Якщо додатковий вигляд розташований у безпосередньому проекційному зв'язку з відповідним зображенням, стрілку і велику літеру не наносять (рис.4).

Зображення окремого, обмеженого місця поверхні предмета називається місцевим виглядом (рис.5).

Місцевий вигляд може обмежуватись лінією обриву або не обмежуватись. Місцевий вигляд відмічають на кресленні так само, як додатковий.

Рис.1 Рис. 2 Рис.3

Рис. 4 Рис. 5





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 454 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...