Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правові та етичні обмеження під час діяльності правочинців



Юрист не може мати поведінки, яка мала б стосунок до „нечесності, шахрайства, обману, викривлення фактів”, навіть якщо така чесність не на руку клієнтові. Відтак, представляючи клієнта, юрист не може викривляти істотні факти чи правові норми третім особам, а так само приховувати певний істотний факт, коли слід відмовити у сприянні кримінальним та шахрайським діям клієнта. Юрист також не може свідомо вводити в оману орган, який розглядає спір, чи подавати доказ, про який юрист знає як про фальсифікований, не може здійснювати професійні обов’язки перед клієнтом, лише готуючи, скажімо, якісний акт на передачу нерухомості, якщо він при цьому не поінформує клієнта про потенційні питання щодо придбання нерухомості, як, наприклад, ризики, пов’язані з навколишнім середовищем. Через це юрист як професіонал і прагне зрозуміти й знати контекст діяльності клієнта та користування послугами юриста.

Цільність означає суворе дотримання кодексу етичних цінностей. Останні тенденції в бізнес-праві підкреслюють важливість суворого дотримання етичних цінностей. Наприклад, юрист не може неадекватно представляти себе у внутрішніх корпоративних перевірках чи, як було в скандалі в Hewlett-Packard, свідомо залучати не юриста виступати в такій ролі, навіть якщо викривлення не порушує норми законодавства. Тобто юрист не може поводитися нечесно лише тому, що це не підлягає кримінальному покаранню.

Так само юрист не може закривати очі на ситуації, коли очевидно, що його послуги сприятимуть клієнту в шахрайстві чи злочині, як це мало місце в історії з фіаско „Енрон”. Чи то надавати юридичний висновок, на який покладатимуться треті особи, що ґрунтується на фактичних припущеннях того, що юрист не може вважати резонно правдивим.

Чесність і цільність супроводжують лояльність, покладистість, придатність та співчуття, які й формують „особистість”, „репутацію” (анг. character), яку інколи визначають, як „моральну зразковість”. Те, що хороша репутація має істотне значення для професіоналізму, очевидно з того факту, що процедури вступу до бару (набуття права практикувати) включають перевірку репутації та придатності заявника





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 782 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...