Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

За формую існування цінні папери поділяються на документарні та бездокументарні



Бездокументарна форма цінних паперів — іменна ідентифікація власників яких здійснюється на підставі облікового реєстру рахунків власників у зберігача, шляхом здійснення облікового запису на рахунках у системі елект­ронного обігу цінних паперів, який є підтвердженням права власності на цінний папір. Переважна кількість цінних паперів випускається у не матеріалізованій формі.

Документарна форма цінних паперів — паперова форма цінного паперу, що містить реквізити відповідного виду цінного паперу певної емісії, дані про кількість цінних паперів та засвідчує сукупність прав, наданих цими паперами. Випуск у документарній формі здійснюється емітентом шляхом виготовлення сертифікатів, які випускаються з урахуванням вимог, визначених Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Форма випуску цінних паперів визначається за рішенням емітента про випуск цінних паперів, затверджується Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку при реєстрації випуску та є підставою для взяття цих цінних паперів на обслуговування Національною депозитарною системою як іменних цінних паперів у документарній формі, цінних паперів на пред'явника у документарній формі або цінних паперів у бездокументарній формі, іменна ідентифікація власників яких здійснюється на підставі облікового реєстру рахунків власників у зберігача.

У разі емісії цінних паперів у бездокументарній формі, емітент оформляє глобальний сертифікат (Глобальний сертифікат — це документ, оформлений на весь випуск цінних паперів у бездокументарній формі, який підтверджує право на здійснення операцій з цінними паперами цього випуску в Національній депозитарній системі), що відповідає загальному обсягу зареєстрованого випуску, і передає його на зберігання в обраний ним депозитарій.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 3163 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...