Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження схем за допомогою пакету Micro-Cap



MicroCAP-8 - це універсальний пакет програм схемотехнічного аналізу, призначений для вирішення широкого кола завдань. Характерною особливістю цього пакета, втім, як і всіх програм сімейства, є наявність зручного і дружнього графічного інтерфейсу, що робить його особливо привабливим для непрофесійної студентської аудиторії. Незважаючи на досить скромні вимоги до програмно-апаратних засобів ПК, його можливості досить великі. З його допомогою можна аналізувати не тільки аналогові, а й цифрові пристрої. Можливо також і змішане моделювання аналого-цифрових електронних пристроїв, що реалізовується в повній мірі досвідченим користувачем пакета, здатним в нестандартній ситуації створювати власні макромоделі, що полегшують імітаційне моделювання без втрати суттєвої інформації про поведінку системи.
Від молодших представників свого сімейства MicroCAP-8 відрізняється більш досконалими моделями електронних компонентів різних рівнів (LEVEL) складності, а також наявністю моделі магнітного сердечника. Це наближає його за можливостями схемотехнічного моделювання до інтегрованих пакетів DESIGNLAB, ORCAD, PCAD2002 - професійним засобам аналізу та проектування електронних пристроїв, що вимагає великих комп'ютерних ресурсів і досить складних у використанні.
Пакети програм схемотехнічного моделювання і проектування сімейства Micro-Cap (мікрокомп'ютер програмою аналізу ланцюгів - «Програма аналізу схем на мікрокомп'ютерах») фірми Spectrum Software відносяться до найбільш популярних систем автоматизованого проектування (САПР) електронних пристроїв. Останні версії Micro-Cap (далі МС), володіючи великими сервісними можливостями, дозволяють виконувати графічний введення і редагування проектованої схеми, проводити аналіз характеристик аналогових, цифрових і змішаних аналого-цифрових пристроїв. За допомогою МС можна здійснити аналіз електричних схем по постійному струму, розрахувати перехідні процеси і частотні характеристики проектованих схем, провести оптимізацію параметрів схеми. Програми МС мають засоби синтезу пасивних і активних аналогових фільтрів, засоби моделювання функціональних схем аналогових і цифрових пристроїв, мають можливостями побудови 3-мірних графіків результатів моделювання та багато іншого.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 424 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...