Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Коливання потреби в оборотному капіталі



7. Необхідність кредиту на капітальні вкладення підприємств. В умовах ринкової економіки і належності суб'єктів господарювання переважно до приватної або колективної форми власності амортизаційні відрахування як складова їх основного капіталу у них не вилучаються, а знаходяться в їх розпорядженні для самофінансування відновлення об'єктів основного капіталу шляхом їх ремонту, технічного переозброєння або реконструкції. Майже всі підприємства випробовують гостру потребу в залученні з боку інвестицій або кредитів.

8. Для розширення діючого або організації нового виробництва кредит необхідний не тільки на відновлення об'єктів основного капіталу, а і на будівництво або придбання нових. Адже власних коштів для цього суб'єкти підприємницької діяльності майже не мають.

9. Значні коливання доходів і витрат населення також зумовлюють необхідність кредиту. В умовах нормального розвитку економіки у молодих людей потреби часто перевищують їх доходи. Адже часто необхідно платити за отримання освіти, купувати житло, меблі, побутову техніку, автомобіль і т.п.

Отже, можна зробити висновок, що необхідність кредиту викликана існуванням товарно-грошових відносин. Його передумовою є наявність поточних або майбутніх доходів у позичальника, а конкретними причинами, які обумовлюють необхідність кредиту, — коливання потреби в коштах і джерелах їх формування як у юридичних, так і у фізичних осіб. Якщо в одних з них кошти вивільняються, іншим їх не вистачає. Ця розбіжність розв'язується за допомогою кредиту, який необхідний позичальнику для розширення виробництва або для більш повного задоволення власних потреб.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 552 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...