Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття, стадії та принципи бюджетного процесу на місцевому рівні



Бюджетний процес − це набагато більше, ніж підготовка юридичного документа, що асигнує фонди коштів по групах статей. Хороше складання бюджету є загально визначеним процесом, який має політичний, уп­равлінський, плановий, комунікаційний і фінансовий виміри.

Бюджетний процес складається з заходів, що охоплюють розробку, ви­конання та оцінку плану з надання послуг та основних фондів.

Бюджетний кодекс визначає чотири стадії бюджетного процесу:

складання проектів бюджету;

розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети;

виконання бюджету, в тому числі у разі необхідності внесення змін до закону про Державний бюджет України, рішення про місцеві бюдже­ти;

підготовка та розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення щодо нього. Бюджетному процесу притаманні кілька важливих рис. Він включає довгострокову перспективу, встановлює зв'язок із загальними організаційними цілями, зосереджує бюджетні рішення на результатах і наслідках, включає і заохочує ефективне спілкування із зацікавленими особами, надає стимули керівництву.

Складання проектів бюджетів, порядок затвердження, виконання та контроль за виконанням регламентується Бюджетним кодексом, Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про місцеві державні адміністрації”, нормативними матеріалами Міністерства фінансів, Державного Казначейства, рішеннями відповідних рад депутатів.

Таблиця 7.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...