Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Платники



Платниками фіксованого сільськогосподарського податку є відповідні підприємства різних організаційно-правових форм, селянські й інші господарства, що займаються виробництвом (вирощуванням), переробкою та збутом сільськогосподарської продукції, в яких сума, одержана від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки за попередній звітний (податковий) рік, перевищує 75 % загальної суми валового доходу підприємства.

До платників фіксованого сільськогосподарського податку належать також власники земельних ділянок та землекористувачі,
у тому числі орендарі, які виробляють товарну сільськогосподарську продукцію, крім власників і землекористувачів земельних ділянок, переданих для ведення особистого підсобного господарства, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель (присадибна ділянка), садівництва, дачного будівництва, а також наданих для городництва, сінокосіння і випа­сання худоби.

У разі, коли у звітному періоді валовий дохід від операцій зі збуту сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки становить менш як 75 % загального обсягу реалізації, підприємство сплачує податки в наступному звітному періоді на загальних підставах.

Об’єктом оподаткування і ставки

Об’єктом оподаткування є площа сільськогосподарських угідь, переданих сільськогосподарському товаровиробнику у власність або наданих йому в користування, у тому числі на умовах оренди, а також земель водного фонду, які необхідні рибницьким і риболовецьким господарствам для розведення, вирощування та вилову риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках і водосховищах).

Ставка фіксованого сільськогосподарського податку з одного гектара сільськогосподарських угідь визначається у відсотках до їхньої грошової оцінки в таких розмірах:

для ріллі, сіножатей та пасовищ — 0,5;

для багаторічних насаджень — 0,3;

для земель водного фонду — 1,5 %.

Для платників податку, які провадять діяльність у гірських зонах та на поліських територіях, ставка фіксованого сільськогосподарського податку з одного гектара сільськогосподарських угідь встановлюється у відсотках до їх грошової оцінки в менших розмірах:

для ріллі, сіножатей та пасовищ — 0,3;

для багаторічних насаджень — 0,1;

Порядок сплати

Платники податку подають розрахунокоргану державної податкової служби до 1 лютого поточного року.

Сплата податку проводиться щомісячно протягом 30 днів після закінчення відповідного місяця в розмірі третини суми податку, визначеної на кожний квартал від річної суми податку, у такий спосіб:

у I кварталі — 10 %;

у II кварталі — 10 %;

у III кварталі — 50 %;

у IV кварталі — 30 %.

Кошти, що надійшли від цього податку, розподіляються в таких пропорціях: до місцевого бюджету — 30 %, на обов’язкове державне пенсійне страхування — 68 %, на обов’язкове соціальне страхування — 2 %.

Контрольні запитання

1. Дайте загальну характеристику фіксованого сільсь­когосподарського податку.

2. Назвіть податки і збори, у рахунок яких сплачуються фіксований сільськогосподарський податок.

3. Які сільськогосподарські підприємства можуть сплачувати фіксований сільськогосподарський податок?

4. Як визначається об’єкт оподаткування і ставки фік­сованого сільськогосподарського податку?

5. Назвіть строки сплати фіксованого сільськогосподарського податку.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...