Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пільги в оподаткуванні



Від сплати податку звільняються:

Ø особи, зазначені у пунктах 1 і 2 статті 14 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", статтях 4-11 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", статтях 6 і 8 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", а також інваліди незалежно від групи інвалідності (зокрема діти-інваліди за поданням органів соціального захисту) - щодо одного легкового автомобіля (мотоколяски) з об'ємом циліндрів двигуна до 2500 см3 або одного мотоцикла з об'ємом циліндрів двигуна до 650 см чи одного човна моторного або катера (крім спортивного) з довжиною корпусу до 7,5 м;

Ø особи, зазначені у пунктах 3 і 4 статті 14 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", щодо одного легкового автомобіля з об'ємом циліндрів двигуна до 2500 см3 або одного мотоцикла з об'ємом циліндрів двигуна до 650 см чи одного човна моторного або катера (крім спортивного) з довжиною корпусу до 7,5 м до їх відселення та протягом трьох років після переселення із зони гарантованого добровільного відселення чи зони посиленого радіоекологічного контролю;

Ø на 50 % - сільськогосподарські підприємства - товаровиробники за трактори колісні, автобуси та спеціальні автомобілі для перевезення людей з кількістю місць не менше 10;

Ø на 50 % - громадяни, у власності яких знаходяться легкові автомобілі, вироблені в країнах СНД і взяті на облік в Україні до 1990 р. включно та вантажні автомобілі з об'ємом циліндрів двигуна до 6001 см до 1990 року випуску включно, - щодо одного з указаних автомобілів.


Про податок на нерухоме майно (нерухомість)

Податок на нерухомість є загальнодержавним податком, що використовується як додаткове джерело збалансування доходів і витрат консолідованого бюджету України поточного бюджетного року та є різновидністю податку на майно.

Податок на нерухомість є сумою нарахованих податків на землю, будівлю і споруди.

Податок на нерухомість не сплачують фізичні особи, які наймають житловий фонд, що перебуває в державній або комунальній власності.

Нерухомість - земля і постійно розташовані на ній будівлі та споруди.

Земля - верхній шар землі, за винятком корисних копалин, що знаходяться під землею і мають вартість, включаючи будь-які капітальні поліпшення (іригація, дренаж, профілювання), дороги або інші подібні об'єкти інфраструктури, за винятком капітальних будівель та споруд.

Будівлі - жилі будинки або їх частини (квартири), садові будиночки, дачі, гаражі, басейни, лазні, сауни, а також інші постійно розташовані будівлі, які використовуються у інших, ніж підприємницькі, цілях.

Квартира - частина жилого будинку, яка призначена для мешкання самотньої особи, однієї або кількох сімей, має обладнані жилі та підсобні приміщення і окремий вихід на сходову клітку, в галерею, коридор, на дворовий балкон або вулицю.

Споруди - об'єкти, що підпадають під визначення першої групи основних фондів згідно з Законом України "Про оподаткування прибутку підприємств", за винятком будівель.

Незавершені будівлі - будівлі, будівництво яких не завершено, але має хоча б одне перекриття поверху.

Постійно розташованими вважаються капітальні будівлі або споруди, які конструктивно чи технологічно пов'язані із землею, на якій вони розташовані, і які не можуть бути переміщені на інше місце без зміни своїх якісних або інших характеристик.

Основне місце постійного проживання - жилий будинок або квартира, які використовується фізичною особою як постійне місце проживання і визначається як термін відповідно до Закону України "Про податок на доходи фізичних осіб".

Глава сім'ї - фізична особа, уповноважена членами її сім'ї вести облік та звітність сплати податку. Главою сім'ї вважається також самотня фізична особа, опікун або піклувальник фізичної особи, а також адвокат, уповноважений фізичною особою представляти її інтереси.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...