Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бюджетні кредити, надані за рахунок загального фонду державного бюджету



3113 – «Рахунок для зарахування повернення бюджетних кредитів, наданих за рахунок загального фонду державного бюджету»

7131 – «Кредитування загального фонду державного бюджету за вирахуванням погашення»

3112 – «Загальний фонд державного бюджету»

8211 – «Кошти загального фонду державного бюджету, передані вищестоящим органам ДКСУ»

Рис. 5.2. Порядок проходження та відображення в обліку коштів від повернення бюджетних позичок та кредитів, наданих під державні гарантії за рахунок загального фонду державного бюджету

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 7132 відображає інформацію про надходження до спеціального фонду державного бюджету (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету) кожного виду платежу наростаючим підсумком з початку року.

Для щоденного акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в ГУ ДКСУ відкриваються аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122 «Кошти спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки» (рахунок 3122) окремо за кожним видом надходжень.

Для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету на центральному рівні ДКСУ відкриваються відповідні аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122, а саме:

- рахунки в розрізі територій за кожним видом надходжень для зарахування коштів, що перераховуються з обласного рівня на центральний;

- рахунки для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в розрізі видів надходжень.

Головні управління ДКСУ кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3121 та 3123, у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) на відповідні аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122 окремо за кожним видом надходжень.

ГУ ДКСУ відповідно до встановленого регламенту перераховують кошти на відповідні рахунки, відкриті на центральному рівні ДКСУ за балансовим рахунком 3122 у розрізі територій за видами надходжень.

Одночасно інформація щодо перерахування коштів на центральний рівень ДКСУ відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком управлінського обліку 8212 «Кошти спеціального фонду державного бюджету, передані» (рахунки 8212) в розрізі видів надходжень.

Дебетовий залишок за аналітичними рахунками 8212 відображає інформацію про кошти спеціального фонду державного бюджету, перераховані на центральний рівень ДКСУ, з початку року.

На центральному рівні ДКСУ проводиться акумуляція коштів спеціального фонду державного бюджету, що надійшли від територіальних органів, на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122 у розрізі видів надходжень, з подальшим перерахуванням у регламентованому режимі на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3124 «Кошти спеціального фонду державного бюджету для здійснення видатків за відомчою ознакою».

Порядок проходження та відображення в бухгалтерському обліку надходжень до спеціального фонду державного бюджету наведено на рис. 5.3.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...