Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. Антивірусні програми



1. Анджейчак І.А., Федюк Є.М., Анохін В.Є., Будз І.С., Коваленко Т.Г. Практикум з обчислювальної математики. Основні числові методи. Навчальний посібник. Ч 1. – Львів: В-во Національного університету “Львівська політехніка”, 2001. -100 с.

2. Фролов Г. Ц., Кузнєцов Е. І. Елементи інформатики. - М.:Вища школа,1989.-304с.

3. Основи комп’ютерної грамотності /Є. І. Машбіц, Л. П. Бабенко, Л.В.Верник та ін.;під ред. А. А. Стогнія. -К.:Вища школа, 1988. - 215с.

4. Дайбегов Д. М., Черноусов Є. А. Основи алгоритмізації і алгоритмічні мови. - М. Статистика, 1979 р. -376с.

Завдання 1. Антивірусні програми

1. Увімкнути ПК. Завантажити будь-яку антивірусну програму (AVP Scanner, NOD 32, Dr Web).

2. Знайти в довідковій системі програми й занотувати в зошит призначення й основні її функції.

3. Знайти в довідковій системі програми й уважно прочитати інформацію про вибір області сканування та інформацію про дії із зараженими й підозрюваними об’єктами. Занотувати в зошит порядок дій для вибору області сканування.

4. Перевірити за допомогою програми на наявність вірусів ваш зовнішній носій. Звіт про перевірку занотувати в зошит.

5. За допомогою антивірусної програми перевірити на наявність вірусів усі файли з розширенням.doc диска С:.

6. На робочому столі або в папці Мои документы створити папку Docum. У ній створити дві папки Text і Picture.

За допомогою програми пошуку знайти файли з розширенням.doc. Скопіювати 4 з них у папку Text.

7. За допомогою програми пошуку знайти файли розміром не менше 60 Кбайт і скопіювати 3 з них у папку Docum.

8. За допомогою програми пошуку знайти файли з розширенням.bmp розміром не менше 30 Кбайт. Скопіювати 3 – 4 з них у папку Picture.

9. За допомогою програми пошуку знайти файли, дата останнього поновлення яких 19.03.2010. Скопіювати один з них у папку Docum.

10. Перевірити за допомогою антивірусної програми папку Text. Порядок своїх дій і результати перевірки (звіт) занотувати в зошит.

11. Перевірити за допомогою антивірусної програми в папці Docum тільки файли з розширенням.doc. Порядок своїх дій і результати перевірки (звіт) занотувати в зошит.

12. Закінчити роботу з антивірусною програмою. Вимкнути ПК.

Контрольні питання [1]

1. Що таке комп’ютерний вірус? Вирус-это програма,програмный код,способный выполнить на компютере,несанкцеонированные действия На які типи поділяються комп’ютерні віруси?Файловые вирусы,Загрузочные вирусы,Фвйлово-загрузочные вирусы,Макровирусы,Сетевые вирусы.

2. Що собою уявляють файлові віруси, завантажувальні віруси?

3. Які типи антивірусних програм вам відомі?

Назвіть можливості антивірусної програми, з якою ви працювали. Антивирус ESET NOD32 обеспечивает самую современную защиту компьютера от вредоносного кода. Сканирование на основе технологии ThreatSense® впервые было представлено в отмеченной наградами антивирусной системе NOD 32. Антивирус ESET NOD32 продолжает предоставлять беспрецедентную защиту от угроз «нулевого дня», то есть использующих уязвимости, для которых еще не вышли исправления, без необходимости постоянного обновления сигнатур противодействия для распознавания угроз.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...