Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пилеосаджуюча камера



Запилений газ надходить до камери, що має безліч горизонтальних полиць, рис. 2.4., проходячи вздовж горизонтальних полиць 1 відбувається осадження твердих частинок. Полиці розташовані на відстані 40-100 мм. Потім газ рухається вздовж вертикального відбійника 2 вниз. В кінці каналу розвертається на 180º і відводиться з камери

І
ІІ
 
 

Рис. 2.4. Схема пилеосаджуючої камери.

І – вхід запиленого газу; ІІ – вихід очищеного газу; 1 – полиці;
2 – відбійник.

Проти кожної полиці є дверцята, через них пил вигрібаєтьсяскребками. Камеру виготовляють цегляною і вона застосовується для вловлювання частинок більше 100 мкм, тобто для попереднього очищення газів. Апарат періодичної дії.

Інерційні пилевловлювачі.

Якщо в пилеосаджувальних камерах для зміни руху газів встановлюють перегородки, рис. 2.5 а), то разом із силою тяжіння діють і сили інерції. Пилові частки, прагнучі зберегти напрямок руху після зміни напрямку руху потоку газів, осаджуються у бункері. Газ в інерційні апарати надходить зі швидкістю 5-15 м/с. Ці апарати відрізняються від звичайних більшим гідравлічним опором та високим ступенем очистки газу.

а)

б)

Рис. 2.5 Базові конструкції пилевловлювачів:

а) – інерційний (з різними способами подачі газового потоку);

б) - жалюзійний пилевловлювач системи ВТІ (1 - жалюзійні решітки, 2 – циклон).

Загальна ефективність очищення газу у жалюзійних пилевловлювачах визначається добутком коефіцієнтів очищення решітки та циклону

Оптимальна швидкість газу поблизу решітки знаходиться в межах 12 - 20 м/с і залежить від конструкції решітки, та приблизно дорівнює швидкості газу в газоходах. Оптимальна швидкість всмоктування газу в циклон приблизно на 25% більше швидкості підходу газу до решітки.

З промислових жалюзійних пилевловлювачів найбільш відомий аппарат системи ВТІ, рис. 2.5б), в якому решітка виконана з сталі кутового профілю. Пилевловлювач ВТІ може ефективно вловлювати тільки крупний пил розміром більш 30 - 40 мкм, тому загальна ефективність його невисока. Витрата металу на виготовлення жалюзійних пилевловлювачів незначна і складає 40 - 50 кг при продуктивності 1000 м3/год. газу. Коефіцієнти очищення димових газів у жалюзійному пилевловлювачі в залежності від розміру частинок, що містяться в них, наведені в табл. 2.1 (кількість газу, що надходить до циклону, становить 10%, гідравлічний опір решітки 400 - 500 Па):

Таблиця 2.1. -

Коефіцієнти очищення димових газів у жалюзійному пилевловлювачі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 331 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...