Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Керування файлами. 1. Таможенные платежи. Общая характеристика таможенных платежей ..4



Вступ

Керування файлами

1.3. Структура документів

Вступ

Програма MS Excel, будучи лідером на ринку програм обробки електронних таблиць, визначає тенденції розвитку в цій області. Аж до версії 4.0 програма Excel являла собою фактичний стандарт із погляду функціональних можливостей і зручності роботи. Тепер на ринку з'явилася версія 5.0, що містить багато поліпшень і приємних несподіванок.

До значних досягнень у новій версії програми Excel можна віднести появу тривимірних документів (блокнотів). Встановлення зв'язків між файлами і таблицями значно спростилося в порівнянні з колишніми версіями. Контекстні меню значно розширені, а додаткові програмні інструменти полегшують рішення складних прикладних задач.

Потрібно також згадати про різних помічників (Асистентів), що допомагають користувачу задавати функції і видають рекомендації, якщо існує більш простий метод рішення поточної задачі. У програму Excel убудована зручна підсистема допомоги, що у будь-який момент готова видати необхідну довідку.

Описані дотепер нововведення стосуються в основному комфорту в роботі і швидкому освоєнні програми. Одним із найважливіших функціональних розширень програми, призначеним для професіоналів, є убудована в Excel середовище програмування Visual Basic (VBA) для рішення прикладних задач. Завдяки VBA фірмі Microsoft удалося не тільки розширити можливості мови макрокоманд Excel 4.0, але і ввести новий рівень прикладного програмування, оскільки VBA дозволяє створювати повноцінні прикладні пакети, що по своїх функціях виходять далеко за рамки обробки електронних таблиць. Крім цього, варто назвати наступні важливі нововведення програми Excel 5.0:

- менеджер файлів, що видає докладну інформацію про усі файли;

- окрема піктограма для форматування;

- поява механізму Drag & Plot, призначеного для швидкої активізації діаграм.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...