Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основна: 3, 4



Додаткова: 10, 12, 15, 18.

Міні-лексикон: вентиляція, припливна і витяжна вентиляція, місцева та загальнообмінна вентиляція, вентилятор, кало­рифер, венткамера, кондиціювання повітря, місцеві і центральні кондиціонери, теплова завіса.

Призначення і види систем вентиляції

Вентиляцією (від лат. ventilatio - провітрювання) називають організований та регульо­ваний розрахунковий повітрообмін, який забезпечує видалення з приміщення забрудненого, надходження чистого повітря з метою створен­ня сприятливого для здоров’я людини повітряного сере­довища.

За способом переміщення повітря вентиляція поділяється на:

Природну виникає внаслідок теплового та вітро­вого напорів (поділяється на неорга­нізовану й організовану)
Примусову повітрообмін здійснюється внаслідок різниці тисків, що створюється вентилятором Переваги: v великий радіус дії; v можливість зміни в широких межах обсягів приточного і видаляємого повітря; v можливість очищення, підігріву приточного повіт­ря та очищення забрудненого повітря перед вики­дом його до атмосфери; v незалежність роботи від метеорологічних умов. Недоліки: v значна вартість споруд та їх експлуатація; v підвищений шум та вібрація.
Комбіновану поєднання природної вентиляції і примусової




Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...