Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види і структура кошторисів



Установи невиробничої сфери, основним джерелом фінансування яких є бюджетні кошти, називаються бюджетними.

До них належать установи освіти, охорони здоров'я, науки, державної влади й управління, оборони і правоохоронних органів.

Установа, незалежно від того, веде вона облік самостійно чи обслуговується централізованою бухгалтерією, для забезпечення своєї діяльності складає індивідуальні кошториси і плани асигнувань за кожною виконуваною нею функцією.

Усі видатки цих установ визначаються на основі кошторису, а тому порядок планування і фінансування видатків називається кошторисним.

У практиці кошторисного планування застосовуються дві форми кошторисів: кошторис доходів і видатків складають, як правило, установи освіти й охорони здоров'я, які, крім бюджетних коштів, одержують кошти від комерційної діяльності (надання платних послуг); кошторис видатків складають органи державної влади й управління, оборони та правоохоронні органи, суди і прокуратура.

Кошторис доходів і видатківбюджетної установи, організації є основним плановим документом, який підтверджує повноваження щодо отримання доходів та здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання нею своїх функцій та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень. Форма кошторису доходів і видатків бюджетної установи подана у табл. 6.1.

Кошторис видатків бюджетної установице основний плановий документ, який визначає обсяг видатків, джерела їх формування, цільове спрямування коштів, необхідних для утримання бюджетної установи, розвитку її матеріально-технічної і соціальної бази.

Таблиця 6.1- Кошторис доходів і видатків бюджетної установи

Затверджений у сумі __________

_________________________ грн

(сума літерами і цифрами)

______________________________

(посада)

______________________________

(підпис) (ініціали і прізвище)

____________________

(число, місяць, рік) М.П.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 973 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...