Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема: Мова і суспільство



Здійсненню порушень режиму і злочинів часто сприяє саме послаблення контролю за поведінкою засуджених. Багато хто з них, користуючись безконтрольністю, вчиняють хуліганські дії та різні порушення правил внутрішнього розпорядку, сподіваючись на те, що вони не будуть виявлені й за них не доведеться нести відповідальність.

Гальмуючи антисоціальну ініціативу засуджених, перешкоджаючи всьому негативному, створюючи передумови для розвитку всього позитивного в особистості, нагляд спонукає їх вчиняти відповідно до правил відбування покарання соціально спрямовані вчинки, а це відповідно сприяє виробленню в них звичок до поведінки, що відповідає способу життя, який позитивно сприймає суспільство. А виховання цих позитивних звичок - набагато важча справа, ніж виховання свідомості.

Укладач:

Викладач кафедри

кримінально-виконавчого права

кандидат історичних наук

підполковник внутрішньої служби П.М.Ісаков

Лекція 9

Тема: Мова і суспільство

Мета вивчення: поглибити розуміння про взаємозв’язки мови, мислення і свідомості, розкрити механізми мовленнєвої діяльності, мовної здібності; ознайомити з підходами до вивчення процесів породження мовлення.

План:

1. Суспільна природа мови. Суспільні функції мови

2. Соціальна зумовленість мовних явищ. Суспільний характер мовної норми

3. Мова як символ соціальної солідарності

4. Залежність стану мови від стану суспільства

5. Мова як найважливіша етнічна ознака. Мова, нація і держава

6. Мова і культура

7. Соціолінгвістика, її предмет, завдання і проблеми

8. Інтерлінгвістика





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...