Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція №8



Тема: Програмування на мові VBA. Масиви. Розмірність масиву. Одновимірні масиви. Статичні і динамічні масиви. Об’явлення масивів. Використання масивів. Використання ReDim для динамічних масивів.

Масиви

Масивом називається впорядкована послідовність однотипних елементів, кожний з яких має свій порядковий номер, який називається індексом. Елементи масиву розміщаються в послідовних комірках пам’яті. Щоб звернутись до елементу масиву, треба вказати ім’я масиву та індекс елементу масиву. Масиви бувають статичні, динамічні, одновимірні та багатовимірні.

Одновимірний масив – індексована послідовність елементів одного типу, що мають один індекс. Одновимірний масив представляється як вектор. Розмірність масиву – це кількість елементів у масиві. Ім’я масиву позначається ідентифікатором.

Запис одновимірного масиву:

Наприклад: запис одновимірного масиву A(n), що складається з п’яти елементів, тобто має розмірність n= 5

У цьому масиві , і так далі, де i=1,2,3,4,5 - індекси (порядкові номери) елементів у масиві

Статичні масиви - це масиви, які мають постійний або фіксований розмір, який відомий перед виконанням програми

Синтаксис оголошення статичного масиву:

Dim <Ім’яЗмінної>(<індекси>) [ As < Тип>] [,<Ім’яЗмінної>(<індекси>) [ As Тип>]] …

<індекси> - вказують на розмір масива, можна описувати до 60 індексів

Синтаксис цього параметру [<нижній> to ]<верхній>]

Якщо нижній індекс не задано явно, то нижня границя масиву задається інструкцією Option Base на початку модуля в секції General Declarations, якщо ж і вона відсутня, нижня границя масиву дорівнює 0

Наприклад:

Dim A(12) As Integer – оголошує одновимірний масив цілих чисел. Розмір – 12 елементів. Причому за замовчуванням перший елемент масиву – А(0), а останній – А(11). В цьому випадку говорять, що 0 – базовий індекс. Його можна змінити, написавши інструкцію Оption Base 1 на початку модуля в секції. General Declarations Тоді першим елементом масиву буде А(1), а останнім А(12)

Останнє оголошення можна записати так





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...