Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кінцевий розрахунок



Метою кінцевого розрахунку є визначення уточнених значень діаметрів трубопроводів та втрат тиску на ділянках:

1. По таблицях уточнюємо значення стандартних діаметрів з товщиною стінки та виписуємо реальні значення питомих втрат тиску та швидкості v.

2.Перевіряємо щоб швидкість була не більше 3,5 м/с.

3.Визначаємо дійсні значення втрат тиску на ділянках:

для чого на кожній ділянці розміщуємо місцеві опори (кути повороту, компенсатори) та визначаємо їх еквівалентну довжину.

4.Ув’язуємо відгалуження з умови рівності втрат тиску у відгалуженні та в головній магістралі після точки приєднання відгалуження.

. (6.19)

Розрахунок повторюємо від знаходження :

(6.20)

Побудова п’єзометричного графіка.

П’єзометричний графік або графік тисків будуть в напорах, які визначаються в метрах водяного стовпа.

1МПа=100м.в.ст.

Метою побудови п’єзометричного графіка є визначення режимів тиску теплової мережі, схем підключення абонентів, вибір мережних та живильних насосів, та розміщення насосних та дросельних станцій.

П’єзометричні графіки будують для опалювального та неопалювального періодів. У відкритих системах додатково до режимів максимального водозбору з подавального та зворотного трубопроводів.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...