Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зрошувальні теплообмінники



Складаються з кількох рядів труб 2, розташованих одна над одною, опорою для яких служить стійка 5 (рис. 6.6). По зовнішній поверхні труб тонкою плівкою стікає охолоджуюча вода, а всередині труб рухається охолоджуване середовище. Труби з’єднані між собою колінами 3 зварюванням або на фланцях. Для розподілу зрошувальної води над верхньою трубою встановлений жолобковий або трубчастий зрошувач 1. У трубчастих зрошувачах вода витікає струменями з отворів труби, а в жолобкових – через прорізи у верхній кромці жолобу. При великій кількості труб в ряду або великій відстані між ними встановлюють проміжні зрошувачі (на рисунку не показані). Внизу розташовується піддон 4 для збирання води. Теплота відводиться водою і частково за рахунок її випаровування, тому витрата води на охолоджування дещо менша, ніж для інших теплообмінників. Застосовуються для охолоджування хімічних агресивних середовищ (H2SO4) або як конденсатори. Ці теплообмінники громіздкі, мають низьку інтенсивність теплообміну, але прості у виготовленні й ремонті.

  Рис. 6.6. Зрошувальний теплообмінник: 1 – трубчастий зрошувач; 2 – труби; 3 – коліно; 4 – піддон; 5 – стійка.




Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...