Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кінематичні схеми



Товщина ліній:

- при позначенні валів – S;

- при позначенні елементів – S/2;

- при позначенні контурів, нанесенні виносок – S/3.

Приклад виконання кінематичної схеми металорізального верстата


Рис.1

На кінематичних схемах допускається указувати:

- назву кожної кінематичної групи елементів що обумовлюють функціональне призначення, наприклад, привід подачі тощо (назву записують на поличці лінії-виноски, проведеної від відповідної групи);

- основні характеристики і параметри кінематичних елементів, а саме: для двигунів – назву, тип, потужність, число обертів; для зубчастих коліс – число зубів, модуль; для шківів – пасової передачі – діаметр; для черв’яка – модуль, число входів, тип черв’яка, для зірочок – число зубів і крок ланцюга тощо.

Кожному кінематичному елементу на схемі присвоюється порядковий номер, починаючи від джерела руху. Вали нумерують римськими цифрами, решту елементів - арабськими.

Порядковий номер проставляють на поличці лінії-виноски. Під ним указують характеристики і параметри кінематичного елементу.

Номера позицій і перелік елементів указують у таблиці, що поміщається над основним написом креслення. Параметри таблиці нанесені нижче (рис.2):

Рис.2





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 492 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...